0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Screenshot

POTPUNO SE SLOMIO: Mesi se raspao na konferenciji, kroz suze se oprostio od Barse – dotakao se i PSŽ-a!

Objavljeno: 08.08.21 u 12:53

Nakon 21 godine, Lionel Mesi odlazi iz katalonskog kluba.

Ova vest je eksplodirala širom planete, i povodom toga, argentinski as je održao konferenciju za medije. Mesi ovog leta napušta Kamp Nou kao slobodan igrač, a najviše interesovanja za njegovo dovođenje pokazao je Pari Sen Žermen koji je, kako inostrani mediji kažu, već skoro završio posao sa Argentincem.

Čim je izašao pred novinare, Mesi je zaplakao kao malo dete, nakon čega je dobio gromoglasan aplauz.

Ne znam uopšte šta bih rekao, nisam spreman za ovo. Teško se nosim s ovim. Poslednja godina bila je dosta teška zbog situacije od prošlog leta. Ja i moja porodica verovali smo da ćemo ostati ovde jer ovo je moj dom – rekao je Mesi na početku svog izlaganja, i potom dodao:

Sve što sam ovde proživeo učinilo me osobom koja sam danas. Dao sam sve za ovaj dres. Hvala svima na podršci koju sam imao svih ovih godina. Nikad nisam mislio da ću otići na ovakav način, nisam ni razmišljao o oproštaju nikad. Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih doneo nešto novo klubu, mnogo uspeha i zajedničkih lepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je reči koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim. Zato ću se posvetiti odgovaranju na vaša pitanja. Hvala vam.

Delovalo je da argentinski as potpisati novi ugovor sa Barsom, međutim, zbog finansijskih pravila LA Lige, tim sa ‘Kamp Noua’ nije mogao da finalizuje ugovor.

– Baš kao što je Laporta rekao, došao sam da potpišem ugovor, ali nisam mogao jer pravila to ne dozvoljavaju. Ništa drugo ne bih mogao da kažem. Prošle godine nisam hteo da ostanem i to sam javno rekao, sada sam hteo da ostanem, ali nije moguće…

Mnoge zanima gde će Mesi nastaviti karijeru.

– Za sada nemam još ništa sigurno, ali ima razgovora. PSŽ je mogućnost. Imao sam jako puno poziva i interesa brojnih klubova, ali trenutno nemam ništa dogovoreno.

Jedan novinar je upitao Argentinca kako će Barselona u narednom periodu funkcionisati bez njega.

Barsa je veliki klub. Doći će novi igrači, to je tako. Igrači dolaze i odlaze, a kako je Laporta rekao, klub je iznad svih. Naviknuće se ljudi. Biće im tužno, ali naviknuće se. Ima tu i dalje velikih igrača, ekipa je odlična i sve će biti u redu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter