0
ATP

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SAMO GA DVA KORAKA DELE OD ZLATA: Maestralni Đoković ‘deklasirao’ Japanca, Nišikori mu nije mogao ništa!

Objavljeno: 29.07.21 u 12:36

Najbolji teniser sveta uspeo je da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon 70 minuta igre, Novak Đoković je deklasirao Japanca Kija Nišikorija sa 2:0 u setovima (6:2,6:0). Srpski as hrabro korača ka svom cilju, a to je osvajanje zlatnog odličja u Tokiju.

Zanimljivo je da su se Kei i Novak poslednji put sastali u čevrtfinalu Australijan opena 2019. godine. Mnogi su očekivali da će Japanac danas biti dodatno motivisan, s ozbirom da igra kod kuće, međutim, sjajni Đoković mu nije dozvolio ni da se ponada.

Ovo je njegova 17. uzastopna pobeda protiv nekada Top 10 igrača sveta. Novak je odmah napravio brejk, poveo sa 3:0 i bilo je jasno u kom smeru ide meč. Đoković je u osmom gemu došao do novog brejka kojim je posle 40 minuta igre zapečatio početni set, 6:2.

Silovito je Novak krenuo i u drugi set, odmah je stigao do brejka za 2:0 a potom i do potvrde istog u gemu bez izgubljenog poena. Jasno je bilo ko će iz ovog meča izaći kao pobednik, naročito kada je Japanac u četvrtom gemu duplom greškom poklonio Novaku novi brejk za 4:0.

Srbin je nastavio u istom ritmu, osvojio je i naredna dva gema i pokazao zbog čega je glavni favorit za zlatnu medalju.

U polufinalu Olimpijskih igara, Novaku će na crtu izaći pobednik meča Zverev – Šardi.

A pre toga, sutra igra sa Ninom Stojanović meč drugog kola olimpijskog nadmetanja mešovitih parova, i to protiv Laure Zigemund i Kevina Kravica iz Nemačke.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter