3
Domaći fudbal

FOTO: screenshot

I ZVEZDA I PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA?: Da, moguće je – evo šta mora da se desi kako bi došlo do toga!

Objavljeno: 20.07.21 u 12:15

Nije nemoguće da san za koju godinu postane java.

Zahvaljujući odličnim rezultatima naših klubova u evropskim takmičenjima, vrlo lako bi moglo da se desi da uskoro gledamo i Partizan i Zvezdu u Ligi šampiona. Kako bi jedna zemlja dobila dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, neophodno je da zauzme 15. mesto na UEFA koeficijent listi.

FOTO: FK Crvena zvezda

Međutim, to mesto trenutno pripada Kipru, dok je Srbija na 16. mestu sa samo jednim bodom manje. U prevodu to znači da ćemo i naredne godine imati jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok bi u sezoni 2023/2024 sve moglo da se promeni. Sezona 2016/2017 za našu zemlju je bila očajna, tada je Srbija osvojila svega 2,875 bodova, a naredne tri godine prosek je bio oko 6,000.

Kako trenutno stvari stoje, na ‘lajv tabeli’, Srbija se već nalazi na 13. mestu iznad Kipra, Švajcarske i Hrvatske. To znači da bi naša zemlja od sezone 2023/2024 mogla da ima po prvi put pet predstavnika u Evropi, od toga dva u kvalifikacija za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope.

FOTO: FK Partizan

Kako bi se to desilo, potrebno je da se ponovo poslednje tri sezone, odnosno da naši timovi uspeju da dođu do 6.000 bodova. Nije to nemoguće, jer jer bi po nekim računicama bilo dovoljno da dva naša tima završe u grupnim fazama evrokupova, još kad bi tamo osvajali neke bodove 15. mesto na UEFA listi bi postalo realnost.

0
0
3 Komentara
  1. Da zahvaljujuci Zvezdi koja je 4 godine u evropi. Tj grupnoj fazi. Da je i partizan bio prosle godine bili bi 14 ako ne i 13. A mnogo vise znaci kad si 13 nego 15 ali otom potom nadamo se da ce ove godine pored Zvezde i Partizana da dodju do eveopu

    0
    0
    Odgovori
      • A kako se slepala, da nije možda Srbija zahvaljujući Partizanu imala dva predstavnika u ligi šampiona. Nije , naravno. A bili ste tamo jer je žuta zmija vladala u Srbiji, a sad vam Vucic ne valja a daje vam tolike pare za klub i kao gasi ga. Čime , davanjem para partizanu mozda?! Daj vise igrajte fudbal i ne pricajte gluposti. Imate i var i sve pare od države i dalje .Sad samo igrajte pa ko bude bolji a ne vise da se zla krv među Srbe ubacuje pomoću fudbala.Volim fudbal ali nije bitniji od sloge i ljubavi prema svom narodu. Svi skupa napred. Pozdrav iz R.Srpske od Ace.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter