1
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

OGLASIO SE SUDIJA IZ VAR SOBE, PRIZNAO JE GREŠKU: Penal je prestrogo dosuđen, morao sam da podržim kolegu!

Objavljeno: 14.07.21 u 17:13

Bilo je kontakta, ali…

Pobedom Italije nad Engleskom, završeno je ovogodišnje Evropsko prvenstvo u fudbalu. Gledali smo nekoliko vrlo zanimljivih mečeva, bilo je dosta i spornih situacija, ali ona koja je obeležila takmičenje desila se u polufinalnom meču između Engleske i Danske.

Danci su poveli u 30. minutu, ali su domaćini nakon samo 9. minuta zatresli Šmajhelovu mrežu. Na poluvremenu, kao i na kraju regularnog dela, rezultat je bio 1:1, pa se pristupilo produžecima. Pri kraju prvog, Sterling je probio po desnoj strani, došlo je do kontakta sa jednim fudbalerom Danske i sudija Dani Makeli je pokazao na belu tačku.

Povodom jedanaesterca, oglasio se arbitar Pol van Bekel, koji se našao u VAR sobi na pomenutoj utakmici. On navodi da nije intervenisao jer se video kontakt između defanzivca i napadača, ali je rekao da je penal prestrogo dosuđen. Ipak, zaključio je da je morao da podrži kolegu zbog VAR protokola.

Često se pitam šta bi se dogodilo da sam intervenisao. Razumem kritiku, ali ne na moj račun. Makelijeva greška nije bila očigledna, nisam mogao ništa da učinim. Iz jednog ugla kamere video sam da postoji kontakt između defanzivca i napadača. Mislim da je kazneni udarac prestrogo dosuđen, ali u takvoj situaciji moram da podržim sudiju. Takav je VAR protokol, rekao je Bekel.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter