2
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

KOVID PROTOKOL ZA SUPERLIGU SRBIJE: Stadioni neće biti puni i svi će morati da se pridržavaju ovih mera!

Objavljeno: 13.07.21 u 09:32

Uskoro počinje nova sezona.

Zajednica Superlige Srbije je pred poetak sezone 2021/22, poslala dopis svim klubovima učesnicima o protokolima kojih će morati da se pridržavaju. Neće domaćini imati ni malo lak posao, a sva odgovornost je na njima, jer će u slučaju nepoštovanja ovih mera, klub domaćin platiti kaznu.

Naime, u članu 10. piše da je na sportskim takmičenjima koja se održavaju na otvorenom dozvoljeno prisustvo od najviše 50% ukupnog kapaciteta stadiona. Takođe, ovo pravilo važi za svaki pojedinačni sektor, odnosno tribinu, pa će navijači morati da budu ravnomerno raspoređeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Svi koji se odluče da dođu na utakmicu, moraće da nose i zaštitnu masku, kao i da drže fizičku distancu od najmanje 1 metar. Povodom toga, predloženo je i da se svako drugo mesto obeleži. Što se tiče gostujućih navijača, oni će imati pravo na 5% karata, ali ne od punog kapaciteta stadiona, već od polovine.

Klub koji organizuje utakmicu će na svim ulazima morati da napiše koliko maksimalno ljudi može da prisustvuje utakmici. Preporuka je i da redarska služba da usmeno uputstvo navijačima o sprovođenju ovih mera, jer će u suprotnom klub snositi disciplinsku odgovornost.

0
0
2 Komentara
  1. FSS vode najvece dileje i kao obično nj grama mozga nemaju.Vakcinisani mogu na stadione nevakcinisani ne mogu i kraj price a ne gluposti o 50% kojih se svi skupe na jednu tribinu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter