0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ: ‘Superliga bi trebalo da ima 10 do 12 učesnika’

Objavljeno: 09.07.21 u 16:51

Trener crno-belih nije zadovoljan brojem ekipa u elitnom rangu.

Dugo se pričalo da će u narednim godinama Superliga Srbije imati manji broj učesnika. Ipak, to se neće dogoditi, makar u skorijoj budućnosti. Doneta je odluka da će u elitnom rangu nastupati 16 timova.

Povodom aktuelne situacije, oglasio se šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević.

-Ne sviđa mi se, uopšte… ako pričamo o struci, plus: mislim da sam kompetentan. Ne možete na silu da stavite Dubočicu iz Leskovca u Superligu, je li tako? Neki klubovi su dobijali taj status, pa su se ugasili. Za mene, neodrživo. Fudbal je specifičan, uspevaju samo najbolji. Ne možete da kažete: ‘Otvaramo ove centre’. To u fudbalu ne postoji… Nema šanse. Dobra stvar je da se grade stadioni, srpskom fudbalu nedostaje infrastruktura. Moj stav: Srbija bi trebalo da ima 10 do 12 klubova. Sve preko je previše za zemlju od 6.000.000 stanovnika. Ako gledamo države iz okruženja, poput Mađarske i Slovačke, reprezentacije su im bile na EP, trebalo bi da idemo u tom pravcu – rekao je Stanojević za Sportski Žurnal.

Iskusni trener je govorio o VAR tehnologiji.

-Imate li tendenciju da nekome pomognete ili odmognete, VAR može samo u krupnim stvarima da vam pomogne, ali će oko penala uvek da bude polemike. Sigurno da je sa VAR-om bolje: više ne bi trebalo da se dešavaju grube greške poput sviranja penala van kaznenog prostora ili priznavanja gola kad lopta izađe van terena. Koliko sam čuo, dvojica bivših eminentnih sudija biće kod nas zadužena za VAR, verujem im, radili su u Evropi. Plus, sve je pod okriljem UEFA, daje vam licencu ili vam je oduzima.

Stanojević se dotako i pravila o neograničenom broju stranaca.

– Svi su se saglasili da je to put. Ja sam za to da se dozvoli. Četiri je dovoljno, sedam domaćih, ako neko ima opredeljenje da ima više stranaca – nema nikakvih problema. Za razliku od januara kad se ta mogućnost pojavila bez nagoveštaja. Sad je to učinjeno na vreme. Ko nam brani da dovodimo strance? A, opet… zaštitili smo domaće fudbalere – zaključio je trener Partizana.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter