1
Domaći fudbal

FOTO: FSS

VELIKE PROMENE: Manje timova u Superligi, novi kalendar!

Objavljeno: 16.06.21 u 17:31

Mnogo bitnih promena!

Puno pažnje i mnogo priče bilo je posvećeno prvenstvo u kojem je učestvovalo čak 20 timova. Malo kome se takav format svideo, a to potvrđuje i nova odluka odbora za hitna pitanja.

Sezona 2021/22 će brojati ukupno 16 timova, dok će u sezoni 2022/23 u Superligi Srbije biti svega 14 timova.

Na sednici odbora za hitna pitanja usvojen je i kalendar Superlige za narednu sezonu. Takođe usvojena je i konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda, uz saglasnost Ministarstva sporta.

Zamenik predsednik FSS – Nenad Bjeković rekao je:

‘Želim da obavestim fudbalsku javnost da su sve odluke donete jednoglasno što još jednom potvrđuje jedinstvo Fudbalskog saveza Srbije i njegovih organa. Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu.’

0
0

1 Komentara

  1. Kad se na glasanju dobije rezultat potpuno saglasje,onda je to znak autokratije i
    poltronstva i sraslih interpersonalnih interesa a ne ,kako ovi iz FSS govore,jedinstva i zelje za promenama.
    No, to je druga prica,ali zelim da pozdravim skracenje SLS na 14 klubova za godinu dana.TO je dobra i dalekosezna odluka koja optimizira najvisi rang takmicenja,ekonomski i takmicarski tj kvalitativno. Ipak, da se razumemo, takmicenje bi moralo da se zavrsava sa plejofom sest ekipa i plejautom osam ekipa. Tako bi se dobio regularan sampion i nebi se lopovisalo sa lopovskim jednokruznim plejofom. Samo dvokruzni sistem plejofa sest ekipa,tj 10 kola,donosi regularnost jer daje jednake uslove za sve ucesnike plejofa bez manipulacija i dogovaranja. Na taj nacin bi sampionat trajao za najbolje klubove 36 kola(26+10) ,odnosno 40 kola za ekipe iz plejauta( 26+14),sto je Ok jer te ekipe nemaju evropske nastupe.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter