1
Domaći fudbal

FOTO: TSC

NOVO POJAČANJE TSC-a ZA HOTSPORT: ‘U fudbalu nema mesta nacionalizmu, ginuću za svoj klub!’

Objavljeno: 02.06.21 u 20:38

Prvo ovosezonsko pojačanje TSC-a je sada već iskusni hrvatski štoper – Josip Ćalušić. Tim povodom je novi ‘zmaj’ govorio za HotSport.

Mladen Krstajić pojačao je defanzivnu liniju momkom koji je veliki deo svoje karijere branio boje zagrebačkog Dinama. Prošle godine je nastupao za Celje iz Slovenije i sjajnim partijama ubedio je tim iz Bačke Topole da je upravo on idealno rešenje za defanzivnu liniju.

FOTO: TSC

Dugo si bio deo zagrebačkog Dinama, kakav je osećaj braniti boje najjačeg tima u svojoj zemlji i koliko je bilo teško nositi se sa tim pritiskom?

JĆ: ‘Da, to je bilo do sad najljepše razdoblje u mom životu sigurno, Dinamo mi je pružio sve šta se moglo da napredujem u svojoj karijeri, igrat za takav klub bilo je jedno nezaboravno iskustvo. Stvarno sam uživao igrajući tamo, igralo se bez ikakvog pritiska iskreno, jedini žal koji ostaje je sto nisam odigrao još vise utakmica.

FOTO: Instagram screenshot

Prvi put si napustio Hrvatsku kada si prešao u Celje, zašto si se odlučio da se oprobaš u Sloveniji?

JĆ: ‘Slovenska liga je jako dobra liga i kad je došla ponuda iz celja nisam previše razmišljao jer je to jako uredan i ambiciozan klub koji može biti odskočna daska, na kraju je to ispala najbolja opcija jer smo osvojili prvenstvo i bili u borbi za Europu.’

FOTO: Instagram screenshot

Dobra sezona koju si imao u ekipi Celja preporučila te je TSC-u. Da li si imao još nekih ponuda ovog leta i zašto si se baš odlučio da pređeš u tim iz Bačke Topole?

JĆ: ‘Imao sam još ponuda koje su također bile zanimljive, ali odluka je pala na TSC jer je to klub koji pruža potencijal te smatram da ću svojim doprinosom pomoći ekipi u borbi za plasman u europsku ligu. Nakon dolaska u Topolu uvjerio sam se da je to bila ispravna odluka zbog načina na koji sam dočekan, iznimno sam zahvalan na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati.’

FOTO: Instagram screenshot

Koliko si upoznat sa načinom rada trenera Mladena Krstajića i kakvu ulogu bi trebao da imaš naredne sezone?

JĆ: ‘Pratio sam rad njihov i iznimno mi se sviđa način rada. Trener je igrao na mojoj poziciji i nadam se da ću od njega puno naučiti i da će mi prenijeti dosta svog iskustva. Sto se tiče uloge nadam da ću se šta prije nametnut i pomoć ekipi da ostvari sve svoje ciljeve.’

Da li si se prilikom dolaska u Srbiju čuo sa štoperom Vojvodine Bralićem i da li si imao neki strah kako ćeš biti prihvaćen u Srbiji?

JĆ: ‘Nisam se čuo s njim iako smo dobri prijatelji. Sto se tiče straha, nisam imao nikakvog straha s obzirom da su nam vjenčani kumovi i najbolji prijatelji iz Topole, a i sam sam takav da ne pravim razlike i smatram da u sportu nema mjesta nacionalizmu. Sto se navijača tice, ja ću za klub ostavljati srce na terenu, a uvijek će biti onih kojima će nešto smetati u kojoj god zemlji da budem.’

0
0

1 Komentara

  1. Tako treba. Braco, care. U ostalom, mi smo isti rod,isti jezk, postoji samo religijk=ska razlika , a ona ne bi smela da pravi nikakav razdor medju narodima i naciama. U ostalom, Bog je jedan,zar ne!?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter