0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA KREĆE OD DRUGOG KOLA: Poznat je potencijalni put crveno-belih do Lige šampiona!

Objavljeno: 24.05.21 u 11:19

Jedna pobeda je dovoljna za plasman u Ligu konferencije, a dve za Ligu Evrope.

Fudbaleri aktuelnog šampiona Srbije startuju od  drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona i do četvrte  plej-of runde će imati status nosioca.

Izabranike Dejana Stankovića sigurno ne očekuje lak put do željenog cilja, ali nema dileme da će duži odmor i uloga nosioca mnogo značiti ekipi sa stadiona ‘Rajko Mitić’.

Pobedom u drugom kolu Zvezda bi obezbedila učešće u Ligi konferencije, a ako ostvari trijumf u trećoj rundi zagarantovano je takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ: BUM! PEPOVA POTVRDA JE STIGLA: Spreman je veliki povratak u Španiju!

Crveno-beli će u drugom kolu mogla da igra protiv Škendiju (Makedonija), Slovan (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora) i kao najteže rivale Omoniju sa Kipra i starog dužnika Kairat iz Kazahstana. 

Ako ne bude iznenađenja, Zvezda bi u trećem kolu mogla da se sastane sa znatno kvalitetnijim rivalima. U grupu potencijalnih protivnika spadaju: Malme (Švedska), Šerif (Moldavija), Ludogorec (Bugarska), Legija (Poljska), Kluž (Rumunija) i Ferencvaroš (Mađarska).

Ako izbori učešće u četvrtoj rundi, aktuelni šampion Srbije će se za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona boriti protiv nekog od povlašćenih timova. U grupu ovih timova spadaju Salcburg, Dinamo Zagreb, Slavija Prag i Olimpijakos.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter