0
Domaći fudbal
Raspored utakmica Superlige Srbije

FOTO: Youtube screenshot

PONOVO SE TRESE SRPSKI FUDBAL: Javor i Rad ne mogu da ostanu, Kabel u Superligi!?

Objavljeno: 20.05.21 u 18:35

Nastavlja se ‘borba’ za opstanak!

Iako je juče zvanično okončana Superliga Srbije, Rad i Javor se nisu predali u borbi za opstanak. Oni svim silama pokušavaju da se zadrže u eliti i naredne sezone, ali postoje i druge ‘struje’ koje su protiv toga.

Predsednik sindikata profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnot’Mirko Poledica objavio je na svom ‘Tviter’ profilu član 25, iz zakonika Superlige.

‘Ako neko od sadašnjih superligaša ne dobije licencu za sezonu 2021/22, čak ni tada Rad i Javor ne bi mogli da igraju Superligu, čl. 25. propozicija, poslednji stav. U tom slučaju Kabel bi bio novi superligaš.’ – napisao je Poledica.

‘Mi ćemo danas podneti inicijativu kao FK Javor za sednicu Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedeljak, da se preispita takmičenje i da se promeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone, te četiri kluba sledeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad.’ – izjava je Dragomira Lazović, predsednika Javora.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter