0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STANKOVIĆ POTVRDIO: Postoji izlazna klauzula!

Objavljeno: 20.05.21 u 10:55

Dejan Stanković produžio je ugovor sa crveno-belima do 2024. godine.

Stanković je potvrdio da postoji izlazna klauzula u ugovoru, ali veruje da neće biti aktivirana. Trener crveno-belih najavio je da je klub dogovorio dolazak jednog vrhunskog igrača.

On je na gostovanju K1 televiziji dobio pitanje šta je to šta ga drži u Zvezdi, pošto mu je porodica u Milanu.

Ja sam Zvezdinio dete, neko ko zna šta znači bit deo kluba. Zvezda ne može da bude druga ili treća opcija, već samo prva. Kada sam pre godinu i po dana prihvatio ponudu, svestan sam bio žrtve. Razdvojenost od familije, posebno kada je došla korona, putevii da se viđamo su bili teški. Sada je to malo laše. Fale mi deca, oni su u Milanu, Ana sada najviše putuje. Zvezda je izazov, porodica me podržava, zajedno su u stresu sa mnom. Imam energiju, imam osmeh i dok budem srećan i zadovoljan, daću sve od sebe. Zvezda je konstantno dokazivanje, nema stajanja“, rekao je Stanković. nakon čega je dodao da postoji izlazna klauzila u ugovoru, za koju veruje da neće biti aktivirana.

“Mediji sigurno ne znaju sve detalje. Ima izlazne klauzule, ali nije to ništa strašno. Ne verujem da će ona ikad biti aktivirana“.

Trener Crvene zvezde potvrdio je da klub dogovorio saradnju sa jednim igračem.

“Za sada smo dogovorili dolazak jednog igrača. Razmišljam kao i klub, u skladu sa mogućnostima kreiramo i želje. Ima tu momaka koji treba da produže ugovor, da vidimo šta će biti s njima, da li će ostati ili neće. Imena koja se pominju su sve vrhunski igrači, vrhunski momci koje sve lično poznajem. To su sve momci koji imaju zavidne karijere, napravili su zavidne rezultate, treba videti da li neko od njih želi da dođe u Zvezdu, pa onda da pričamo o finansijskim stvarima. Imamo završetak Kupa, tek će se raditi o tome, ali moraćemo da budemo brzi i efikasni”,

Fudbaleri Crvene zvezde nedavno su osvojili 32. šampionsku titulu, a pored toga Zvezda je oborila dva rekorda – svetski po broju bodova (108) i „srušila“ Seltik, koji je 2017. godine osvojio 106, kao i domaći rekord po broju golova (114), čime je za tri gola nadmašila Partizan iz 2000. godine.

O rekordima ne volim da pričam, mene interesuju pobeda i završni cilj. Mi smo tu lestvicu baš podigli ove godine, imamo još finale Kupa, što je prlika da kući donesemo duplu krunu koju dugo čekamo kao klub. Imamo priliku da zaokružimo pozitivnu i efikasnu godinu sasvim tim rekordima. Imamo priliku da se zlatnim slovima upišemo u istoriju Crvene zvede. Svako ko dolazi u Zvezdu sanja o tome da ostane zapamćen, da ga ljudi po nečemu pamete. Lestvicu smo podigli, ovo je samo početak. Obavezao sam se na još tri godine i razmišljam kao da ću da ostanem 10 godina u klubu, jer je Zvezda veliki izazov i velika obaveza i ponos, posbeno kada napraviš ovakve reziltate“, kaže Stanković za K1.

Poslednjih nedelja kružile su informacije da je pregovarao sa predsednikom Samdorije, ali Stanković nije želeo da otkrije sa kim je razgovarao, ali je potvrdio da je saslušao ponude.

“Jeste tačno, ali nije to jedino. Ne bi me ništa odvojilo od Zvezde. Nema tih para za koje bih ostao da nema projekta, vere, razvoja, uspeha, kao što nema novca koji bi me odveo iz Zvezde da sve to napustim. Hladne glave idem dalje” rekao je Stanković

Posle finala Kupa Srbije, koje na programu 25. maja protiv Partizana, Stanković je rekao da njegovu ekipu čeka kraći odmor i jake pripreme i kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Pripreme počinju 24. juna, već 20. ili 21. jula kreću kvalikacije LŠ. Cilj nam je da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona. Fudbal je čuda igra, prošle godine smo ispali od Omonije iako smo 70 minuta bili bolji. Posle smo igrali Ligu Evrope, koja je u tom trenutku bila odelo po meri Crvene zvezde. Odigrali smo dobar fudbal, sačekali veliki Milan. ispali, ali uzdignute glave, pokazali smo da možemo da budemo realan rival“, zaključio je srpski strateg.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter