0
Tenis

Jelena posle maratona u finalu

Objavljeno: 23.02.13 u 21:10

jelena-jankovic-starsport

Foto: starsport

Posle velike borbe i punih dva sata i po sata igre Jelena Janković je uspela da savlada Italijanku Karin Knap sa 2:1, po setovima 3:6, 6:1, 7:6(2) u polufinalnom meču turnira u Bogoti.

Iako je imala čak osam brejk lopti u prvom setu Jankovićeva je uspela da ga izgubi i to tako što je iskoristila samo jednu, dok je Knap materijalizovala obe do koje je došla što joj je bilo dovoljno da prvi deo igre reši u svoju korist.

Da joj se ne bi ponovila slična stvar u drugom setu Jankovićeva protivnici u tom delu igre nije dozvolila nijednu šansu da joj oduzme servis dok je ona maksimalno koristila svoje prilike pa je pobednik meča morao da bude odlučen u trećem setu.

Mogla je Jankovićeva da reši duel u svoju korist i ranije, ali pri rezultatu 5:4 nije uspela da na svoj servis okonča duel. Ono što je propustila tada nadoknadila je u taj-brejku u kojem je brzo povela sa 5:0, Knap je smanjila na 5:2, ali usledila su nova dva poena srpske teniserke koja se tako plasira u finale.

U borbi za trofej Jankovićeva će se u nedelju sastati sa Argentinkom Paulom Ormačeom, 198. teniserkom na WTA listi, koja je u drugom polufinalu savladala Brazilku Telijanu Pereira.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter