3
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

SUPERLIGA: Novi Pazar demolirao Proleter, Rad iznenadio Radnik – Vojvodina i Čukarički sigurni!

Objavljeno: 21.03.21 u 17:00

Utakmicama koje su igrane u terminu od 15 časova, kompletirano je 28. kolo Superlige Srbije.

Na tri od četiri meča, pobede su izvojevali domaćini, Novi Pazar protiv Proletera (5:0), Rad protiv Radnika (2:0) i Vojvodina protiv Inđije (2:0). Jedini brejk ostvarila je ekipa Čukaričkog, koja je na gostujućem terenu savladala Mačvu u Šapcu – 2:1.

Čukarički je ostvario peti uzastopni trijumf u gostima, debitantskim golovima Mitra Ergelaša i Marka Rakonjca Brđani su slavili trijumf u Šapcu, prvi posle 2017. godine – 2:1. Na taj način belo-crni su se posle 28. kola dodatno učvrstili na četvrtom mestu, ujedno su održali korak sa trećeplasiranom Vojvodinom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Nakon nekoliko dobrih napada i prilika od samog početka utakmice, gosti su do prednosti došli u 15. minutu. Stevanović je sjajno centrirao sa desne strane, a Ergelaš je glavom zakucao loptu u mrežu Mačve, postigavši prvenac za Čukarički u seniorskom dresu – 0:1.

Odličnu priliku za izjednačenje imao je Dabić u 23. minutu, prvotimac Mačve je primio loptu u šesnaestercu belo-crnih, šutirao je sa 15 metara, lopta je prohujala pored desne stative Petrovićevog gola. Ipak, domaći su uspeli brzo da dođu do izjednačenja, u 30. minutu posle vrlo dobrog napada Đokoviću nije bilo teško da sa deset metara savlada golmana Brđana – 1:1.

Do poluvremena nije bilo promeene rezultata, a u 62. minutu trener Brđana izvršio je trostruku izmenu, ujedno i promenio formaciju, na teren je umesto Kamenovića, Ergelaša i Čolovića poslao Tošića, Kovača i Rakonjca. I to je urodilo plodom, upravo su igrači sa klupe kreirali vođstvo Čukaričkog. Presekli su gosti napad Mačve na polovini terena, Tošić je maestralno centrirao sa leve strane protiv svog bivšeg tima, a Rakonjac je glavom, u engleskom stilu, zakucao loptu u Gordićevu mrežu – 1:2.

Otvorila se tada Mačva, a to je dalo još više prostora u napadu Čukaričkom. Doduše, imali su domaći vrlo dobru priliku preko Obrovca, ali je tada Petrović sjajno skinuo njegov udarac. Pokušao je potom, u 77. minutu još jedan rezervista Lukić, iskosa sa desne strane šutirao je precizno, ali ne i dovoljno jako da bi savladao Gordića.

Fudbaleri Rada su osvojili više nego potrebne bodove u borbi za opstana i sada su na samo tri boda od opasne zone i mesta koje drži Mladost. Građeviarni su do predsnoti došli u 31. minutu golom Gojkovića, da bi na 2:0 povisio u 67. Andrija Kaluđerović, koji je trećim pogotkom ovog proleća doneo tri boda timu sa Banjice.

Vojodina i Čukarički vode veliku bitku za treće mesto, pa ni ekipa Nenada Lalatovića nije dozvolila iznenađenje protiv Inđije, kojoj gori pod nogama. Tokom svih 90 minuta Stara dama je kontrolisala zbivanja na terenu, a do poluvremena je imala dva gola prednosti. Aranđel Stojković je u 17. minutu pogodio sa bele tačke, a nije prošlo i 60 sekundi, a već je na semaforu pisalo 2:0, pošto se u strelce upisao i Veljko Simić. Gostii su u finišu uspeli da dođu do počasnog gola, koji je sa penala u trećem minutu nadoknade postigao Bastajić.

Najviše golova viđeno je kraj Jošanice, gde je domaći Novi Pazar ‘petardom’ ispratio Proleter. Ekipa Davora Berbera bila je i više nego raspoložena, a seriju pogodaka ostovrio je Danko Kiković u osmom minutu, a u sredinom prvog dela igre u strelce su se upisali Periša Pešukić i Branislav Tomić. I tokom drugog poluvremena Pazarci su nastavili da napadaju, pa su loptu iza leđa Nikoli Vasiljeviću slali Almir Aganspahić i Dušan Stoiljković.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

3 Komentara

  1. Rad iznenadio Radnik, ma kako vas nije sramota. Nameštaju punim i sve osim ispadanja iz lige će biti jedna velika namestaljka.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter