0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDINI PREKIDI MOĆNO ORUŽJE: Stanković doveo ovaj segment igre do savršenstva

Objavljeno: 11.02.21 u 17:55

Pobeda na otvaranju prolećnog dela sezone protiv Novog Pazara (3:1) samo je potvrdila da su prekidi moćno oružje u igri Zvezde.

Stručni štab predvođen trenerom Dejan Stankovićem uzdigao je ovaj taktički segment crveno-belih gotovo do savršenstva.

Da su prekidi uz ‘pas’ igru postali jedno od glavnih elemenata u igri crveno-belih govori podatak da su od početka sezone fudbaleri Zvezde postigli čak 26 golova posle prekida.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Izabranici Dejana Stankovića su postigli čak 14 golova posle udarca iz ugla. Na ‘kombinacije’ iz prekida, crveno-beli su dali četiri gola. Upravo na taj način se Petrović upisao u strelce protiv Genta kada je postigao evrogol. U režiji Kataija i Bena, crveno-beli tim je ukupno postigao tri gola iz direktnog šuta posle slobodnog udarca.

Najveću opasnost za protivnički gol posle prekida prestavljaju napadači Falćineli i Pavkov. Takođe, defanzivci Milunović, koji se naročito istakao na utakmici protiv Genta u Ligi Evrope, zatim Degenek, Pankov i Rodić koji je bio strelac u meču sa Novim Pazarom. Iz drugog plana najviše su pogađali upravo Petrović, Kanga, Nikolić i Ivanić koji su više puta pokazali da imaju fantastičan šut.

Crvena zvezda se maksimalno učvrstila i kada je reč o defanzivnim prekidima. Šampion Srbije je u dosadašnjem delu sezone odigrao 32 utakmice, a primio samo dva gola na taj način, što je i više nego impresivno.

Prekidi će nastaviti da budu važno oružje u igri tima Dejana Stankovića u narednim utakmicama šampionata i u cilju osvajanja duple krune, kao i u dvomeču nokaut faze Lige Evrope protiv Milana.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter