0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

NAJBOLJI STRELAC U ISTORIJI SUPERLIGE ZA HOTSPORT: ‘Želim da golovima pomognem ekipi u borbi za opstanak! Stanković radi odličan posao, Zvezda ima šanse protiv Milana’

Objavljeno: 04.02.21 u 22:18

‘Portugal je favorit, ali nadam se da će reprezentacija Srbije uspeti da se plasira na SP’.

Iskusni golgeter je ponovo postao član Rada! Ovo je četvrti mandat Andrije Kaluđerovića u ekipi sa Banjice. U karijeri je promenio veliki broj klubova, ostavio je sjajan utisak širom planete. U Srbiji je nosio dres Crvene zvezde, Spartaka iz Subotice, OFK Beograda, Vojvodine, Rada, Hajduka i Mačve. U periodu kada je nastupao za aktuelnog šampiona Srbije, zabeležio je nastupe i za nacionalni tim. Poslednji klub pre novog povratka u Rad, bio je Žalgiris. Andrija je želeo da se vrati u Litvaniju, ali privatni problemi to nisu dozvolili. U razgovoru za HotSport, napadač je govorio o očekivanjima pred nastavak sezone, sjajnim odnosima sa ljudima u klubu, a istakao je i svoje mišljenje o šansama bivšeg kluba u Ligi Evrope.

Ponovo oblačiš dres Rada sa Banjice. Ekipa se trenutno nalazi u velikom problemu. Kakva su tvoja očekivanja pred nastavak sezone?

AK: Ja sam svoju budućnost video u Žalgirisu… Zbog privatnih problema sam prinuđen da ostanem u Srbiji! Za mene je normalno da dođem u Rad! Uvek se vratim na Banjicu! Imam zaista sjajan odnos sa ljudima u klubu. Imamo dogovor da odigram do kraja sezone. Došao sam da probam da pomognem ekipi svojim iskustvom, svojim znanjem… Situacija je komplikovana, ali verujem da ćemo uspeti da izborimo opstanak u najkvalitetnijem rangu takmičenja u Srbiji! Što se ličnih ambicija tiče, želim da igram na visokom nivou! Želim da dajem golove, to klub očekuje od mene!

Kakav je osećaj kada znaš da si najbolji strelac u istoriji Superlige?

AK: Da, trenutno jesam! To je veoma lep osećaj! Nije podatak koji treba potceniti! Biti najbolji u bilo kojoj oblasti, u onome čime se baviš, za šta se trudiš, to je veliki uspeh… Ponosan sam na to! Lagao bih, ako kažem da mi to ne znači!

Dve sezone si bio član Crvene zvezde, igrao si odlično… Kakve su šanse crveno-belih protiv Milana u okviru nokaut faze Lige Evrope?

AK: Smatram da Zvezda igra dobro! Dejan Stanković radi odličan posao i mislim da imaju šanse. Milan je veliki klub, ali nije to ona ekipa kao nekada… Može se igrati protiv njih! Zvezda mora biti rasterećena i ima šanse! Nema navijača i to predstavlja značajan problem, bilo bi to veliko iznenađenje i sjajan rezultat.

Uskoro počinje novi ciklus kvalifakcija za Svetsko prvenstvo. Reprezentacija Srbije čeka novog selektora i nada se boljim rezultatima. Kakva su tvoja očekivanja?

AK: Ne mogu ništa da prognoziram! Verujem u njih i iskreno se nadam najboljem! Razmišljam kao svaki navijač reprezentacije Srbije! Videćemo ko će doći na klupu, grupa je ozbiljna. Portugal se dosta pita i neće biti lako – zaključio je Andrija Kaluđerović u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter