0
Tenis

Jelena jedva do 2. kola

Objavljeno: 20.02.13 u 22:42

Jelena-Jankovic

Jelena Janković se uz mnogo muke plasirala u drugo kolo turnira u Bogoti na kom je postavljena za prvog nosioca. Ona je pobedila Amerikanku Džuliju Koen sa 2:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:2) posle tri sata i 18 minuta igre.

Dosta truda je morala Jankovićeva da uloži ne bi li osvojila prvi set. Spasila je čak šest od sedam brejk lopti, a uspela da iskoristi dve od tri prilike da dobije gemove na servis protivnice.

U drugom setu je Amerikanka bila ta koja je morala da se čupa iz nezgodnih situacija. Jelena je prva došla do brejka, ali nije dugo čuvala tu prednost. Po ko zna koji put, Jelena se poigrala sa svojim i živcima navijača jer je nakon novog brejka imala servis za pobedu, ali je dozvolila 124. teniserki sveta da joj oduzme servis i izjednači na 5:5, a zatim da dobije još dva gema za izjednačenje u setovima.

U trećem setu Jankovićeva kao da se razbesnela što je propustila šansu da ranije završi meč. Povela je sa 4:0 i činilo se da će počistiti Amerikanku, ali je potom izgubila dva gema zaredom. To kao da je ponovo trglo Jankovićevu koja takođe dobija dva gema zaredom i privodi meč kraju.

Jelena će u drugom kolu turnira čiji je nagradni fond 235 hiljada dolara igrati protiv Marijane Duke Marino iz Kolumbije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter