0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter screenshot

U ŽELEZNIK POJAČANJA STIŽU KAO NA TRACI: FMP predstavio još jednog novog igrača, Amerikanac postao ‘panter’

Objavljeno: 02.01.21 u 11:28

Posle Macure i Izundua, pao još jedan potpis.

KK FMP obavestio je javnost da je novo pojačanje tog tima postao Amerikanac Džejlen Hends.

Bek visok 191 centimetar i težak 86 kilograma potpisao je sa klubom iz Železnika dvogodišnji ugovor.

Ovaj 21-godišnji Amerikanac rođen je u San Dijegu, a nakon dvogodišnjeg staža na čuvenom koledžu ‘UCLA’ izabran je kao pik druge runde drafta 2019. godine od strane LA Klipersa. Nakon toga u razmeni sa ekipom Bruklina, prešao je na istočnu obalu i prošlu sezonu igrao u razvojnom timu Bruklin Netsa (Long Ajlend Nets), da bi tokom novembra bio prosleđen ekipi Detroit Pistonsa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tokom te sezone ovaj izvanredni atleta, imao je nekoliko vrlo zapaženih partija u dresu Long Ajlend Netsa, a sa poslednjim danima 2020. godine prihvatio je ponudu FMP-a i svoj prvi profesionalni angažman u Evropi imaće u srpskom klubu.

Novo pojačanje FMP-a imaće pravo nastupa već u prvoj zvaničnoj utakmici kluba u ABA ligi u 2021. godini, a odlikuju ga velika brzina, eksplozivnost i sjajne atletske mogućnosti. Dolaskom Hendsa, slovenačkog reprezentativa Jurija Macure i Nigerijca Izundua, FMP nakon velike pobede nad Cedevita Olimpijom, pojačan ulazi u kalendarsku 2021.godinu i dočekuje izazove u tri takmičenja koja su pred ovim klubom u nastavku sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter