0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

LALATOVIĆ PRED MEČ SA PROLETEROM: ‘Čeka nas najteža utakmica do sada, i ako pobedimo biće to najteži trijumf u ovom delu sezone’

Objavljeno: 16.12.20 u 15:10

Fudbaleri Vojvodine će utakmicom protiv Proletera na svom stadionu u okviru 19. kola Superlige staviti tačku na ovosezonske izazove, a uoči duela koji je zakazan za četvrtak od 15 časova Nenad Lalatović je istakao da njegove izabranike očekuje jedna od najtežih utakmica u dosadašnjem delu sezone.

– Proleter je moj omiljeni klub. U njemu sam kao trener proveo dve godine, najduže vreme. Vode ga dva divna čoveka, moji veliki prijatelji. Proleter je najprijatnije iznenađenje, igraju tvrd fudbal. Ne daju mnogo golova, ali ih ni ne primaju. Organizovano se brane. Branko Žigić je izrastao u jednog kvalitetnog trenera, što pokazuje i tabela. Imaju fenomenalnu polukontru i kontru, dva dobra krilna i jednog špic igrača. Defanzivno svi dobro stoje u bloku, a zadnja linija je iskusna i uigrana. Čeka nas najteža utakmica do sada i, ako pobedimo, to će biti naša najteža pobeda u ovom delu sezone – istakao je šef stručnog štaba Vojvodine.

Pod komandnom palicom Lalatovića, Vojvodina je stekla kontinuitet i ustalila se u superligaškom vrhu, pored Crvene zvezde i Partizana. Novosadski klub će jesen dočekati na trećoj poziciji, a pobeda protiv Proletera predstavljala bi važan stepenik ka novom izlasku u Evropu.

– Ova godina je bila veoma naporna, od korone do načina na koji smo osvojili trofej. Svi su očekivali da ćemo da padnemo, jer nismo dovodili pojačanja, ali mi smo ponovili uspeh i treći smo na tabeli. Moji igrači su zaslužili da se pohvale, jer su oni, uz Crvenu zvezdu, najveći hit ove sezone.

Vojvodina zatvaranje 2020. godine dočekuje u seriji od četiri pobede koju je počela upravo protiv Proletera u Kupu Srbije (2:0), međutim, problem za Lalatovića predstavljaju brojni kadrovski problemi sa kojim se suočava već nedeljama unazad.

– Neću moći da računam na Simića, Topića, Bojića, Saničanina i Bralića. Međutim, fudbaleri koji su ih zamenili to su uradili dostojno. Moji igrači su jedna velika familija.

Poslednje jesenje kolo imalo je negativan uvod, s obzirom na to da je, u toku jučerašnjeg dana, fudbalsku Srbiju pogodila vest da je preminuo šef stručnog štaba TSC Zoltan Sabo, koji je četiri godine, od 1992. do 1996, bio fudbaler Vojvodine i u dva mandata je obavljao funkciju pomoćnog trenera novosadskog kluba. Prerani odlazak Saba pogodio je i šefa stručnog štaba Vojvodine.

– Izjavio bih saučešće porodici Sabo, jer je srpski fudbal izgubio jednog velikog sportskog radnika i čoveka, koji je mnogo doprineo srpskom fudbalu i svojoj ekipi. Stvarno je u ovom trenutku bio najbolji trener u Super ligi – rekao je Lalatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter