0
Evropske lige

‘BIO SAM GOST NA SOPSTVENOJ SAHRANI’: Potresna ispovest fudbalske legende koja će vas naježiti – tragični događaj u detinjstvu mu je promenio život!

Objavljeno: 06.11.20 u 17:15

Marko van Basten je definitnivno jedan od ‘najvećih’ fudbalera ikada.

Proslavljeni Holanđanin, fudbalski majstor koji je sa loptom činio magiju, dao je veliki intervju za ‘BBC’ i otrkio kroz šta je sve prošao u životu.

Ljubitelji fudbala u Srbiji imali su priliku da uživaju u njegovim majtorijama, u onoj čuvenoj utakmici 9. novembra 1988. kada je magla spasila veliki Milan kao i sutradan, u ponovljenom meču.

Van Bastena je sa sedam godina pogodila ogromna tragedija koja mu je svakako promenila život. Sa svojim drugarom je šetao po zaleđenom jezeru, led je pukao, drug je potonuo, a pokušaji spasavanja ostali su bez uspeha.

Nosio je vunenu kapu tog dana, neka vrsta trkačke kape, plava sa belim i dve crvene pruge. Sećam se da je nastavila da pluta po vodi. Imao sam sedam godina i to je naravno imalo velikog uticaja na moju ličnost. Ali kakav je zapravo bio efekat, ne znam. Voleo sam da igram fudbal, a Jopi je bio moj prijatelj. Nisam razumeo šta znači smrt – priča Van Basten, pa nastavlja:

– Više nije bio tu, to je bila stvarnost. Imao sam njegovu malu fotografiju i svuda sam je nosio sa sobom, ali nakon desetak godina odjednom nisam mogao da je nađem. Moj otac je bacio i reko da moram da zaboravim na prošlost.

PROČITAJTE JOŠ: KAD JE TEŠKO, TU JE MILAN BORJAN: Neverovatna odbrana kapitena Zvezde donela je crveno-belima važna tri boda! (VIDEO)

Poslednju utakmicu u karijeri, odigrao je 26. maja 1993. baš u finalu Lige šampiona. Od treće teške povrede članka, koju mu je naneo Bazil Boli, štoper Marselja, nikada se nije oporavio. Davne 1993. godine, Marko van Basten je odlučio da završi karijeru.

Bila je to sahrana. Moja sahrana, a ja sam na joj bio gost! Ne mene kao čoveka nego mene kao fudbalera. Tako sam se osećao, tako su se osećali i moji saigrači, navijači na stadionu, navijači koji su sve gledali na televiziji. To je bio unikatan trenutak, to je bila istorija. Momenat u kom sa umro kao fudbaler.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter