0
ATP

FOTO: Twitter

PREDSEDNIK ATP: ‘Spremni smo za razgovor sa Đokovićem’

Objavljeno: 06.11.20 u 12:00

Predsednik ATP Andrea Gaundezi rekao je da će organizovati sastanak sa Novakom Đokovićem.

Novak Đoković je tokom US Opena saopštio da se Sem Kveri, Džon Izner i Vasek Pospišil povlače sa rukovodećih mesta ATP Asocijacije igrača i da će napraviti svoju Asocijaciju (PTPA).

Odluku Đokovića nisu podržali Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Mari i ostali velikani ovog sporta.

Oni se zalažu za ujedinjenje svih tenisera i da se ne prave podele među igračima, a Novak je dobio kritike i od raznih teniskih stručnjaka, komentatora, bivših tenisera.

Sada se oglasio i predsednik ATP.

– Ovo je veoma težak period za tenis. Nismo znali u julu da li će se uopšte sezona nastaviti i da li će se igrati ove godine. Mnogi su bili frustrirani. I ja sam bio teniser i znam koliko im je teško. Saslušali smo sve žalbe i primedbe. Napravićemo veliki sastanak krajem novembra ili početkom decembra. Spremni smo za razgovor, pričaćemo sa Đokovićem. Vreme je da konflikti prestanu i da se ujedinimo – smatra Gaundezi i dodaje:

– Konflikti i svađe ništa ne bi doneli, svi bi bili poraženi. Igračima su potrebni turniri i turniri su potrebni igračima. Ne možemo ništa da postignemo ako postoje podele. Moramo svi da se borimo zajedno kako bi tenis opstao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter