0
AdmiralBet ABA Liga

Vukoičić: Minijatura pojedinca možda će rešiti pobednika

Objavljeno: 16.02.13 u 14:17

vlada vukoicic

Posle susreta u finalu Kupa Radivoja Koraća, novi večiti derbi na programu je sutra u Pioniru od 21 sat. Tim povodom konferenciju za novinare održao je strateg crveno – belih Vlada Vukoičić. On je istakao da bi u nekim nosramlin okolnostima derbi bio bez favorita ali da posle osvajanja nacionalnog kupa njegova akipa ima balgu prednost.

„U normalnim okolnostim, a tu mislim da oba tima nemaju finansijske probleme i povrede, u takvim okolnostima u derbiju nema favorita. Imajući u vidu da igramo pred našom publikom i da smo ih pre nekoliko dana pobedili u finalu Kupa, prednost je na našoj strani. Partizan ima ponos, dodatnu motivaciju i biće teško. Minijatura nekog pojednica može da bude jezičak na vagi koji može da prevagne“, rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde je dodao da derbi posmatra kao svaku drugu utakmicu, ne vezano za važnost.

Pokušavam da kod igrača spustim tenziju, utakmica je važna, ali ovo je samo jedno od 26. kola i ako tako budemo posmatrali utakmicu, bez emocija i euforije, možemo bolje da odigramo. Ne vredi nam pobeda ako u preostalih pet utakmica ne odigramo dobro. Mnogo smo prošli, ali i mnogo nas i čeka. Posle paklenog januara, imamo pakleni ferbura, a takav će biti i mart“, poručio je Vukoičić.

Ukoliko crveno – beli trijumfuju nad Partizanom nastavili bi poteru za provoplasiranom ekipom Jadranske lige Ikogeom, dok bi u slučaju pobede crvno – belih borba za sam vrh dobila još više na neizvesnosti-

„Ako pokušamo to da uprostimo i svedemo i na običnu utakmicu, onda možemo da igramo mnogo bolje i napravimo rezultat, ali, ako se opterećujemo važnožću meča, onda to može da stvori nepotrebnu tenziju“, objasnio je trener ekipe sa Malog Kalemegdana.

Vukoičić je takođe dodao da se Demarkus Nelson oporavio i da će biti spreman za večiti derbi.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter