0
Evropske lige

FOTO: Twitter/printscreen

LIGA ŠAMPIONA: Čudo u Lisabonu – Lion je u polufinalu, ‘građani’ šokirani!

Objavljeno: 15.08.20 u 23:13

U poslednjem meču četvrtfinala Lige šampiona na završnom turniru u Lisabonu francuski tim je savladao Mančester siti 3:1 (1:0). Za mesto u finalu, fudbaleri Liona igraće protiv Bajerna, dok drugi polufinalni par čine PSŽ i Lajpcig.

Malo ko je verovao da Lion može da izbaci ‘građane’ i da se izbori za polufinalni duel sa Bajernom. Posebno zato što je francuskom klubu od marta ovo bila tek treća zvanična utakmica. Čini se da ona druga, u Torinu, nije dovoljno upozorila ‘građane’.

Siti je imao inicijativu u prvih 15 minuta, ali je onda Lion imao više loptu u svom posedu. U 24. minutu, Lion stiže do vođstva, Toko Ekambi se dobro kretao u napadu, ubacio se u prostor u pravom trenutku, lopta se odbila do Maksa Kornea koji postiže pogodak sa dvadesetak metara.

Do pauze, ‘građani’ su imali par dobrih prilika, De Brujne je dva puta pokušao suz slobodnog udarca, ali gađao je pravo u Lopesa, koji je sjajno branio celu utakmicu. Sterling je pred sam kraj prvog poluvremena izašao 1 na 1 sa Lopesom, posle sjajne duge lopte De Brujnea, ali mu je iskusni čuvar mreže zatvorio ugao i uspeo da odbrani udarac.

Gol je visio u vazduhu i Siti je u 69. minutu stigao do izjednačenja. Sterling je sjajno primirio loptu posle dobrog dodavanja, izbacio je Denajera iz igre u šesnaestercu, odložio loptu za De Brujnea, koji sa ivice kaznenog prostora pogađa donji desni ugao.

A onda u 79. minutu – šok. Dembele je dobio loptu u prostor, njegov saigrač koji je bio bliži lopti bio je u ofsajdu. Međutim, propustio je loptu kroz noge i automatski izbegao ofsajd loptu je uzeo Dembele i kroz noge Edersona je smestio u mrežu za vođstvo Liona.

Samo deset minuta kasnije, Dembele postiže drugi pogodak posle odbitka i odvodi Lion u polufinale.

U polufinale ide sjajni Lion, meč sa Bajernom biće igran 19. avgusta. Dan ranije, sastaće se Lajpcig i PSŽ.

FOTO: Twitter/printscreen

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter