0
Evropske lige

SRPSKI DEFANZIVAC U IDEALNOM TIMU SLOVENAČKOG PRVENSTVA: Jakšićeva sezona iz snova – raspitivali se bogati Ameri, a snimali ‘večiti’!

Objavljeno: 23.07.20 u 14:10

Fudbalsko prvenstvo u Sloveniji je završeno, a sada je došao red da se podvuče crta i proglase najbolji.

Celje je ove sezone osvojio titulu, po prvi put u istoriji kluba, a sjajnu sezonu imali su fudbaleri Aluminija, za koji nastupa srpski internacionalac Nemanja Jakšić.

Ovaj klub tokom dobrog dela prvenstva nalazio se na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, međutim u toj trci je posustao, a za visok plasman i peto mesto na kraju prvenstva veliki delom zaslužan je momak koji je prošao mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

Zbog dobrih partija koje je prikazao u prethodnoj sezoni Jakšić je nagrađen mestom u idealnoj postavi šampionata i to kao jedini igrač iz Aluminija. Momak rođen 1995. godine u Prištini za sobom ima odličnu sezonu, odigrao je ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima i postigao tri gola, uz dve asistencije.

Njegove dobre partije nisu promakle ni brojnim skautima, jer su interesovanje za angažmanom desnog beka, koji se dobro snalazi i na ostalim pozicijama u poslednoj liniji, do sada pokazali Maribor, Anartozis i Čikago Fajer, a konstantno je bio na radaru dva najveća srpska kluba, crveno i crno-belih. Jakšiću ugovor sa slovenačkim klubom ističe sledećeg leta, ali je malo verovatno da će Aluminij uspeti da ga zadrži i za narednu sezonu.

Inače, Jakšić je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije, ponikao je u Crvenoj zvezdi, a kasnije je nastupao za slovenački Zavrč i crnogorsku Zetu.

FOTO: Screenshot/Youtube

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter