0
Košarka

Korać demantuje

Objavljeno: 14.02.13 u 14:12

kup-radivoja-koraca

Prethodnih dana podigla se velika prašina oko sramotnog dešavanja koje je pratilo završni turnir Kupa Radivoja Koraća organizovanog u Kragujevcu. Ovim povodom u medijima se pojavio intervju sa bratom pokojnog košarkaša čije ime nosi nacionalni Kup u kome on traži da „ukoliko se nešto ne promeni u srpskoj košarci će tražiti da nacionalni Kup više ne nosi ime Radivoja Koraća„.

„U tekstu koji je objavljen, istina je samo da živim u Francuskoj, u Eks-an-Provansu. Sve ostalo je izmišljeno. Kome je u interesu ova montaža i o čijoj se skrivenoj nameri radi, zaista bih voleo da znam“, izjavio je Đorđe Korać za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Korać nije krio iznenađenje tekstom koji se pojavio u medijima.

„Nemam reči koliko sam iznenađen, jer sam kao fudbalski trener dao bar 1.000 intervjua, ali ovako nešto mi se nikad nije desilo“, dodao je Korać.

Đorđe Korać tvrdi da nije ni znao da se završni turnir Kupa Radivoja Koraća igrao proteklog vikenda.

„U tekstu piše da sam zgrožen događajima iz Kragujevca dok sam gledao utakmicu. Nisam ni znao da se prošlog vikenda održao finalni turnir, tako da TV prenos nisam ni gledao. Takođe, velika je neistina da je porodica teško podnela sve što se dešavalo. Jedini član porodice Radivoja Koraća sam ja. Majka je umrla prošlog avgusta, stričevi još ranije“.

Brat Radivoja Koraća je razgovarao i sa Dejanom Tomaševićem koji je povodom „izmišljenog“ intervjua uputio izvinjenje porodici Korać zbog skandala u finalu.

„I Dejanu samo objasnio da nema razloga da se izvinjava, da su u pitanju neistine, da se takve stvari dešavaju širom Evrope. Problem sa huliganima nije od juče, navijači prave probleme i u Francuskoj. Znaju da naprave izgrede u Parizu, Lionu, Marseju, Lilu. Bio sam davno trener i u Rijadu, lokalni derbi obezbeđivala je vojska i opet je bilo incidenata. Naravno da treba učiniti sve, da sportski događaj protekne u sportskoj i fer atmosferi, da publika uživa u košarci i da na kraju pobedi najbolji“.

Žućkova levica“ ostaje i dalje pehar namenjen pobedniku Kupa.

„Naravno. Ko sam ja da nekom nešto zabranim, svi koji me poznaju znaju da nisam arogantan. Naprotiv ponosan sam na ljude iz našeg Saveza što su iz muzeja FIBA uzel i originalni trofej, uradili repliku i omogućili da trofej i dalje živi kroz srpski Kup“, zaključio je Đorđe Korać.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter