0
Domaći fudbal

NENAD GROZDIĆ ZA HS: Tajna uspeha je posvećenost svakom igraču

Objavljeno: 22.05.20 u 12:50

Jedan od najtalentovanijih vezista sa ovih prostora na kraju prošlog i početkom 21. veka Nenad Grozdić i danas uživa veliko poštovanje u svetu fudbala.

Grozdić je u impozantnoj fudbalskoj karijeri nastupao za sledeće klubove:
FK Zvižd (Kučevo), FK Majdanpek (Majdanpek), FK Rudar (Kostolac), FK Obilić (Beograd), Vitesse (Ned), RC Lens (Fra), Racing de Ferrol (Esp), FK Rad (Beograd), Bursaspor (Tur), SC-ESV Parndorf (Aut), ASK Švadorf (Aut), Pašhing (Aut), SK Švadorf 1936 (Aut), SV Lackenbach (Aut), dok je menadžersku funkciju zajedno sa igračkom obavljao u Lakenbahu, a potom je radio u Timoku i Timočaninu.

Nakon toga se uhvatio znatno zahtevnijeg posla, rada sa mladim igračima. Bio je direktor omladinske škole FK Radnički iz Niša, nakon čega je sa uspehom radio u Omladinskoj školi Novog Pazara. Grozdić je trenutno polaznik škole za UEFA pro licencu.

– Rad sa mladim igračima zahteva dosta požrtvovanja i posvećenosti, dosta se razlikuje od rada sa prvotimcima ili igračke karijere. Nakon treninga stvari se ne završavaju, već se planiraju naredni potezi, potrebno je dosta kako bi sve došlo na svoje. Tajna uspeha je biti posvećen svakom igraču pojedinačno, ne zapostavljati ih. U Nišu i Pazaru imali smo dosta igrača u reprezentativnim selekcijama, a to je prava nagrada za vredan rad i trud – ističe Grozdić.

On je potom otkrio kakvi su planovi za nastavak karijere.

– Ponuda ima, ugovor sa Pazarom je istekao, iskoristiću vreme da odmorim, a potom ću razmišljati o daljim koracima – rekao je Grozdić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter