2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

UEFA DONELA NAČELNU ODLUKU: Evo kada bi Crvena zvezda i Partizan mogli da odigraju prve evropske utakmice…

Objavljeno: 21.04.20 u 17:20

Pandemija COVID-19 nokautirala je fudbal, ali se on polako diže na noge, a UEFA je spremna za nastavak svih takmičenja.

FS Srbije nas je već obavestio o tome da UEFA insistira da se tekuća prvenstva završe po već utvrđenom formatu. Promene su moguće, a sve bi moralo da bude gotovo pred poslednju nedelju jula. Naime, već krajem jula krenule bi evropske kvalfikacije za dva takmičenja.

Tačnije, sredinom jula bi se igrale predkvalfikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a prvo kolo ova dva takmičenja bilo bi na programu 28., 29. i 30. jula. Revanši su zakazani sedam dana kasnije, a od ovog kola igrali bi Vojvodina, TSC Čukarički ili neka druga ekipa koja osvoji kup.

Crvena zvezda i Partizan po sadašnjem stanju bi se uključili tek od drugog kola kvalfikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. To znači da bi startovali 11. ili 12 . avgusta, to jest 13. avgusta Liga Evrope. Revanši bi bili sedam dana kasnije, a krajem avgusta igralo bi se treće kolo kvalfikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Zanimljivo je to da bi taj deo takmičenja presekle reprezentacije, te da bi se revanši igrali tek sredinom septembra. Plej-of bi se igrao krajem septembra.

Grupna faza Lige šampiona i Lige Evrope počela bi tek sredinom oktrobra, tačnije 15. oktobra. Naravno, sve ovo zavisi od pandemije korona virusa. Sve ove informacije preliminarno pre nekoliko dana izneo je generalni dirketor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, koji je gostujući na Zvezda TV istakao da se svakodnenvno čuje sa važnim članom UEFA Zoranom Lakovićem.

KVALFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA:

Prvo kolo: 28. i 29.jul – 4. i 5.avgust

Drugo kolo: 11. i 12.avgust – 18. i 19.avgust

Treće kolo: 25. i 26.avgust – 15. i 16. septembar

Plej of runda: 22. i 23. septembar – 29. i 30.septembar

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE:

Prvo kolo: 30. jul – 6. avgust

Drugo kolo: 13. avgust – 20.avgust

Treće kolo: 27. avgust – 17. septembar

Plej of runda: 24. septembar – 1. oktobar.

0
0

2 Komentara

  1. Glupog naslova.Zasto Zvezda i Partizan moraju igrati kvalifikacije.Ok Zvezda ima velike šanse ,ima prednost priličnu.Partizan tek treba sad da se izbori za Evropu čuka voda i još neki u par bodova su.Partizanu još Evropa viši.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter