0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

ULUBEJ U TURSKOJ, RIT OSTAO U SRBIJI: FMP o raspletu ABA lige…

Objavljeno: 17.03.20 u 15:56

Klub iz Železnika od ponedeljka je obustavio sve aktivnosti.

Zbog pandemije koronavirusa, košarkaši FMP-a, kao i njihove kolege iz drugih klubova, do daljeg su na prinudnom odmoru.

Nije poznato kada će takmičenje na Jadranu biti nastavljeno, a o novonastalim okolnostima uprava FMP-a održala je sastanak sa trenerima i igračima, nakon čega je izdato saopšenje, koje prenosimo u celosti:

KK FMP je od ponedeljka u skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, zbog opasnosti od širenja virusa Covid 19 obustavio sve aktivnosti, do normalizacije stanja u Republici Srbiji.

Uprava KK FMP je nakon proglašenja vanrednog stanja i u novonastalim okolnostima održala sastanak sa trenerima i igračima donela odluku o prekidu treninga i svakodnevnog okupljanja tima, do normalizacije situacije, i eliminisanja zdravstvene ugroženosti građana Srbije: Svi domaći igrači kao i treneri, su sa svojim porodicama u svojim domovima, i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa propisanim merama državnih organa.

FOTO: KK FMP

Što se tiče jedinih stranih igrača u našem klubu – Duop Rit za sada ostaje u našoj zemlji na sopstveni zahtev, dok Ogben Ulubaj putuje u Tursku svojoj kući. Po normalizaciji stanja, dogovoreno je da svi igrači prvog tima, uključujući I dvojicu stranaca, nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju.
KK FMP kada sport ponovo bude bio u prvom planu, založiće se da se svi učesnici ABA lige sastanu i pronađu zajedničko rešenje kako bi se ovosezonsko takmičenje koje je prekinuto zbog pandemije virusa COVID 19 – okončalo na terenu.

KK FMP poziva na nacionalnu solidarnost i jedinstvo u ovom izuzetno izazovnom trenutku za sve, kada su ljudski životi I zdravlje celokupnog stanovništa Repubike Srbije u opasnosti. KK FMP će u potpunosti poštovati mere koje su propisali Predsednik Republike Srbije i Vlada Republike Srbije, do normalizacije situacije – poručili su iz Železnika.

Kolo pre kraja regularnog dela ABA lige, FMP je na sedmoj poziciji, a pred eipom Vladimira Jovanovića je još samo utakmica u Podgorici, pošto nemaju šanse za plasman u plej-of.

FOTO: KK FMP

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter