0
Evrokupovi

NOVI PREDLOG U UTORAK NA STOLU: Igraće se Liga šampiona i Liga Evrpe, evo i u kom formatu…

Objavljeno: 15.03.20 u 11:15

Koronavirus napravio je opšti kolaps u evropskom fudbalu, a stav svih članica je da se prvenstva moraju nastaviti, baš kao i evrokupovi.

Čeka se samo da pandemija koronavirusa stane. Po procenama lekara i stručnjaka širom sveta to bi moglo da se dogodi već krajem aprila ili početkom maja. Tada bi se i nastavila prvenstva širom Starog kontinenta. UEFA će u utorak održati video sastanak sa 55 članica i doneti važne odluke.

Prva će biti vezana za nastavak takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Navodno, predlog koji će se naći na stolu, a otkriva ga španski ‘AS’, jeste da će se prvo odigrati revanš mečevi osmine finala Lige šampiona i osmine finala Lige Evrope, a potom po jedan meč u četvrtfinalu. Utakmice bi se igrale na neutralnim terenima ili bi se žrebom odredio domaćin.

Potom bi se prešlo na princip košarkaške Evrolige, tačnije igrao bi se F-4 dva takmičenja. Liga šampiona bi se kako je to ranije odrđeno igrala u Istanbulu (u ovom gradu zakazano finale), a Liga Evrope u Gdanjsku (u ovom gradu zakazano finale). Od sledeće sezone sve bi se vratilo u normalu, sem ako se ovaj predlog ne bi svideo većini čelnika UEFA pa ostao trajno. Mislimo na F-4 Lige šampiona.

Ovako bi se smanjio kalendar za Evrokupove, a države bi dobile više termina da završavaju prvenstva. Sve će biti poznato u utorak posle sednice UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter