0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

LŠ: Bajernov čas fudbala u Londonu, Barselona se izvukla u Napulju (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.20 u 22:55

Vrlo uzbudljivo veče u Ligi šampiona je za nama.

Danima unazad najavljivalo se da će se Lampardova deca isprsiti pred prekaljenim Bavarcima, ali što su oni i učinili, ali nedovoljno da bi zadržali iole ozbiljnu šansu da u revanšu u Minhenu mogu do četvrtfinala. Pobedilo je Bajernovo iskustvo i veća uigranost – 3:0 (0:0).

Potpuno su drugačiji sistemi dva tima, razmišljanje, pa i ambicije ove sezone. Bajern je došao u London i od starta pokazao šta želi i kako da do ostvarenja cilja dođe. Tako je već u 11. minutu Kingsli Koman probio po desnoj strani, gađao u bliži ugao, ali bio za malo neprecizan.

Potom je i Robert Levandovski oprobao rukavice Vilija Kabaljera, a u 35. minutu je Tomas Miler temenom glave pokušao sa desetak metara, savladao španskog golmana, ali ga je zaustavila prečka.

Čelsi je zapretio u smiraj prvog dela, kada je Markos Alonso promešao odbranu Bajerna i Bendžamina Favara poslao van terena, ali je Manuel Nojer bio neprelazna prepreka.

Međutim, četiri minuta je bilo dovoljno timu Hansa Flika da reši meč. U oba slučaja radila je kombinacija u kojima je asistent bio Levandovski, a strelac Serž Gnabri. U 51. minutu su njih dvojica odigrali dubinski dupli pas, pri kom je Poljak prevario sve na stadionu odlukom da umesto šuta, zalomi na penaltik i tako uposli saigrača.

Samo tri minuta kasnije ponovo je Levandovski proigrao Gnabrija, ovog puta loptom u prazan prostor, koju je krilni napadač Bajerna rezantnim udarcem levom nogom sproveo u dalji ugao Kabaljerovog gola.

Lampard nije imao nikakav odgovor i sve češće smo ga gledali smušenog na klupi, bez mogućnosti da uzvrati udarac. Umesto toga, Bajern je nastavio da radi ono što najbolje ume, da gazi rivala koji je na kolenima.

Iako ima samo 19 godina, naučio je to i Alfonso Dejvis, koji je protutnjao po levoj strani, pobegao svim čuvarima i onda rutinski poslužio Levandovskog. Iako je napadač zaslužio pogodak na ovom meču zbog svega prikazanog, svi igrači su potrčali u zagrljaj Dejvisu, jer se pola pogotka komotno može pripisati njemu.

Sve nervozniji domaći igrači su nastavili da srljaju, a Markos Alonso je sve najbolje oslikao udaranjem protivničkog igrača bez lopte zbog kog je ostavio igrače na cedilu i zasluženo dobio crveni karton.

U drugom meču večeri Napoli je vodio, ali nije uspeo da savlada Barselonu na ‘San Paolu’ – 1:1 (1:0).

Barselona je imala inicijativu u prvom poluvremenu, ali je jedan hitac Napolitanaca bio dovoljan da se stadion razgali. Autori – Pjotr Zjelinski i Dris Mertens.

Poljak je probio po desnoj strani i paralelnim pasom uposlio Belgijanca, koji je sa dvadesetak metara poslao fantastičan udarac u rašlje gola Marka Ter-Štegena.

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović igrao je sjajno protiv Lionela Mesija. Argentinac gotovo da se nije video na terenu, ali je jedna trik akcija Katalonaca bila dovoljna da izjednače.

U 57. minutu je Serhio Buskets je pocepao odbranu pasom iza leđa za Semeda, koji je poslužio Antoana Grizmana da Francuz zatrese praznu mrežu.

Do kraja smo videli po jednu šansu na obe strane. Lorenco Insinje nije uspeo da matira Ter-Štegena, a Mesi na drugoj strani bio je izblokiran od strane Maksimovića.

Barsa je meč završila sa desetoricom na terenu, jer je temperamentni Arturo Vidal u 89. minutu naseo na provokaciju Čileanca Ruija i dobio drugi žuti karton.

Liga šampiona, osmina finala (prvi mečevi)

18. februar

Borusija – Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)
(Haland 69, 77 – Nejmar 75)

Atletiko – Liverpul 1:0 (1:0)
(Nigez 4)

19. februar

Atalanta – Valensija 4:1 (2:0)
(Haterbor 16, 63, Iličić 42, Freuler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – RB Lajpcig 0:1 (0:0)
(Verner 57 p)

25. februar

Čelsi – Bajern Minhen 0:3(0:0)
(Gnabri 51, 54, Levandovski 76)

Napoli – Barselona 1:1 (1:0)
(Mertens 30 – Grizman 57)

26. februar

21.00 Real Madrid – Mančester siti
21.00 Olimpik Lion – Juventus

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter