0
AdmiralBet ABA Liga

SAOPŠTENJE KK CRVENA ZVEZDA: Hvala Partizanu, ali mi ne želimo da kršimo pravila!

Objavljeno: 15.11.19 u 11:35

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom prodaje ulaznica za derbi meč ABA lige protiv Partizana.

Crno-beli su ponudili Crvenoj zvezdi da svojim navijačima proda hiljadu ulaznica za taj meč, ali se to krši sa pravilima ABA lige. Zbog toga se tim sa Malog Kelemegdana zahvalio ‘večitom rivalu’ i objasnio zbog čega ne može da prihvati predlog:

KK Crvena zvezda zahvaljuje se KK Partizan na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontigenta od 1000 ulaznica koje su namenjene za navijače Crvene zvezde za nedeljnu utakmicu 7.kola ABA lige jtd.

Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bi time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige.

Naše sportske rivale podsećamo ovom prilikom da smo zajednički, i jednoglasno izglasali na Skupštini ABA lige tokom leta i član 3.10 propozicija u kome se jasno navodi „ da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice“.

KK Crvena zvezda očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige.

Kao klub koji nikada nije ni uveo praksu derbija bez gostujućih navijača, KK Crvena zvezda ne može da utiče na eventualnu odluku našeg rivala da li će kontigent od navedenih 1000 karata pustiti u slobodnu prodaju ili ne, za sektor koji je eventualno namenio navijačima Crvene zvezde, vodeći računa o potencijalnim bezbednosnim izazovima – stoji u saopštenju KK Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter