2
Fudbal

Srbin sam, ne Hrvat

Objavljeno: 08.02.13 u 10:56

Antonio-Rukavina

Još dok je igrao za mladu reprezentaciju Srbije Antonio Rukavina je dobio poziv da igra za Hrvatsku, ali im je jasno poručio da ga to ne zanima. Sada kad pruža sjajne partije u španskom Valjadolidu, a selektor Siniša Mihajlović ga vratio u nacionalni tim, provokacije su ponovo aktuelne.

Priča se o njegovom hravstkom poreklu, mediji iz te zemlje ga nazivaju „zemunskim Hrvatom“, ali što bi rekli u istoj toj zemlji, njemu se fućka. Ne naseda na provokacije.

„Znam ko sam i odakle dolazim, pa mi ta peckanja ne smetaju, jer sam navikao na to. Sve to ima političku pozadinu, ali ja znam da sam Srbin i da igram za reprezentaciju svoje zemlje.

Znam da je Bane Ivanović neprikosnoven na poziciji desnog beka, ali isto tako se nadam da bih mogao da zaigram. To je važan meč u kojem nam je preko potrebna pobeda, a znam da to možemo da ostvarimo“, kaže Rukavina.

0
1
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter