0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IMPOZANTNE BROJKE: Zvezda se pohvalila novim rekordom u srpskom fudbalu!

Objavljeno: 22.05.19 u 09:43

Osvajanjem celog plena u susretu sa Kruševljanima izabranici Vladana Milojevića su stigli do 33. superligaške pobede ove sezone.

Uz 33 trijumfa, novi-stari šampion Srbije upisao je i tri remija čime je stigao do impresivna 102 boda, koliko bi imao da se nisu delili bodovi posle 30 odigranih kola.

Upravo pobedom na spuštanju superligaške zavese, crveno-beli su oborili prošlogodišnji rekord kad su ostvarili 32 trijumfa i četiri remija u 37 kola, koliko su i sada odigrali. Sjajna generacija je na ovaj način nastavila da ispisuje zlatne stranice klupske istorije uz učinak od osvojenih čak 91,9% bodova.

Premijernu sezonu od uvođenja plej-ofa i plej-auta Crvena zvezda je završila sa 30 pobeda, pet remija i dva poraza. Naredne je uz isto pobeda imala jedan remi manje, a tri puta je ostala praznih šaka. Usledio je period pod komandnom palicom Vladana Milojevića i dve sezone u kojima je, bez podele bodova, osvajan trocifren broj bodova. U dve šampionske sezone klub iz Ljutice Bogdana je osvojio 202 od 222 boda, što predstavlja učinkovitost od 90,9%.

Plod sjajnih igara upravo je odbranjena titula, a priliku da zaokruže niz uspeha fudbaleri Crvene zvezde će imati u četvrtak od 19 časova na svom stadionu u finalu Kupa Srbije.

FOTO: STARSPORT

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter