1
Evropske lige

ČUDNA ODLUKA KOPLJANIKA: Da li se Ajaks poslednjim potezom žestoko ogrešio o Tadića?!

Objavljeno: 17.05.19 u 10:14

Ništa bolje nije prošao ni izbor Eredivizije.

Ajaks je objavio imena dvojice dobitnika nagrada za sezonu 2018/19.

Za najvećeg talenta izabran je desni bek Nusair Mazraui, dok je zvanje najboljeg igrača u sezoni pripalo Hakimu Zijehu. ‘Holandski Marokanci’ dobili su dva klupska priznanja, uprkos boljim brojkama Dušana Tadića.

Kada se radi o celokupnoj sezoni, Dušan Tadić je zabeležio fenomenalan učinak od čak 38 pogodaka i 24 asistencije, dok je samo u Erediviziji imao 28 golova i 14 asistencija. Hakim Zijeh je na 49 utakmica ove sezone imao isti broj asistencija, 24, ali znatno manje pogodaka – ‘samo’ 21.

Srpskom fudbaleru je izmakla nagrada za najboljeg i u izboru šampionata. Eredivizija je odabrala Frenkija de Jonga za najboljeg igrača, dok je talenat sezone Anhelinjo iz PSV-a. Čak sedam igrača Ajaksa našlo se među 11 imena idealnog tima prvenstva.

U njemu su sem Dušana Tadića tu Andre Onana, Matijs de Liht, Dali Blind, Lase Šene, Frenki de Jong i Hakim Zijeh, kao i Luk de Jong, Anhelinjo i Denzel Damfriz iz PSV-a, dok je Viteseov Martin Edegard jedini igrač van dve najbolje holandske ekipe.

Nagradu za najboljeg Ajaksovog igrača u sezoni zaslužio je više

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

BROJKE ZA NAGRADU SEZONE:

Dušan Tadić:

Utakmica – 56
Minuta – 4797
Golova – 38
Asistencija – 24

Hakim Zijeh:

Utakmica – 49
Minuta – 4111
Golova – 21
Asistencija – 24

BROJKE ZA NAGRADU EREDIVIZIJE:

Dušan Tadić:

Utakmica – 34
Minuta – 2909
Golova – 28
Asistencija – 14

Frenki de Jong:

Utakmica – 31
Minuta – 2517
Golova – 4
Asistencija – 4

0
0

1 Komentara

  1. Treba da napusti Holandija i da prihvati prvu povoljnu priliku, pa neka se sami Jongiraju i Zinehiraju. Najgore je kada brojke kazu jedno a islabijeg zaberu kao boljeg?.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter