0
Evrokupovi

GLAS RAZUMA: Serija A preti – uvedete li Super Ligu šampiona, stupamo u štrajk

Objavljeno: 13.05.19 u 16:52

UEFA sigurnim korakom gazi ka ostvarenju svog plana.

A to je uvođenje elitnog takmičenja zatvorenog tipa.

Jedini način za ulazak u isto bio bi novac, a ono bi trebalo da stupi već 2024. godine. Liga šampiona kao takva bi izgubila smisao mada i u aktuelnom takmičenju već dugo ne učestvuju samo šampioni liga, kako je to nekada davno bilo. Kako se ne bi otišlo korak dalje i napravio još pogubniji potez, direktor Serije A Luiđi di Sjervo obavestio je UEFA da će italijanski timovi bojkotovati novu, Super Ligu šampiona.

– Niko nije protiv promena, ali predložene reforme ne vode ka svetloj budućnosti vodećih evropskih liga, koje bi ostale bez polovine prihoda i čiji bi značaj, zbog nemogućnosti da se kroz njih dođe do najvećeg kontinentalnog kupa, postao tek nešto malo veći od kupa države. Nadam se da predložena reforma može da bude malo izmenjena, u protivnom će dovesti do sukoba koji bi mogao žestoko da uzdrma fudbal. U pitanju je borba za novac, za pristup velikom kolaču od TV prava. Danas Liga šampiona ima obrt od oko tri milijarde evra, dok tri najveće lige imaju oko šest, rekao je Di Sjervo, a zatim dodao:

– UEFA želi da uzme deo prihoda od liga koje imaju najveći obrt. U suštini, stvoriće se Evropska prva, druga i treća liga. I dalje imam vere u Čeferina i Anjelija, koji predvode dve strane koje pregovaraju oko plana, da će sačuvati ovu igru, u protivnom bićemo primorani da preduzmemo neke mere, uključujuči i štrajk protiv reforme koja može da nanese velike traume društvu i da omogući velikim klubovima da otimaju igrače od manjih i da još proširuju taj jaz između bogatih i siromašnih.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter