1
Domaći fudbal

SLS: Zvezda sa igračem manje do šampionske titule, ‘Delije’ slave Milana Pavkova!

Objavljeno: 05.05.19 u 20:02

Uz dosta muka Crvena zvezda je slavila u 35. kolu Superlige Srbije protiv ekipe Mladosti sa 1:0. 
U odličnoj utakmici koja je opravdala epitet derbija Crvena zvezda je sa igračem manje došla do pobede i zvaničnog naslova šampiona Srbije. Kad je teško tu je Milan Pavkov, a to se potvrdilo i večeras. Upravo je Zvezdin gorostas doneo i večeras radost navijačima Zvezde. 

Bez mnogo uzbuđenja na samom početku meča. Mirno je bilo na obe strane. Malobrojni navijači imali su priliku da pozdrave nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Nemanju Radonjića koji danas sa atletske staze u društvu Filipa Stojkovića gleda utakmicu iza gola koji se nalazi ispred severne tribine.

Ben je imao prvu šansu u 14. minutu. Nakon oštrog centaršuta glavom je raspalio, a Rosić je sigurno intervenisao. Mladost je uzvratila u 22. minutu, Petar Bojić je izbegao ofsajd Zamku i našao se u izglednoj prilici posle dodavanja Milana Bojića, ali nije bio dovoljno precizan da ugrozi gol Borjana.

U 32. minutu imali su crveno-beli šansu u šesnaestercu gostiju, prvo Joveljić, a potom i Rodić nisu uspeli da savladaju Rosića. Milan Borjan još jednom je pokazao zbog čega važi za jednog od najboljih čuvara mreže na ovim prostorima. Pokušao je Bojić iz blizine da donese prednost gostima, a Borjan je odlično reagovao. Ipak, na poluvremenu 0:0.

Na samom početku drugog poluvremena nije bilo uzbuđenja, većinom se igralo na sredini terena. Rodić je odlično uputio udarac glavom u 61. minutu nakon centaršuta, ali je Rosić još jednom vrhunski reagovao. Ivanić se već u sledećem napadu oprobao, ali je lopta otišla preko gola gostiju. U sledećem napadu zapretila je Mladost preko Lazara Jovanovića koji je uputio udarac ka golu Borjana, ali je lopta otišla uz stativu golmana crveno-belih. Pavkov je u 65. minutu bio u duelu sa Šatarom nakon jednog od prekida sa strane. Napadač Crvene zvezde je pao u kaznenom prostoru a sudija je pokazao na belu tačku.

Izvođač najstrože kazne bio je Ben, a odlični golman Rosić skinuo je penal napadaču Zvezde. Nakon jednog duela u 67. minutu Gobeljić je završio na zemlji, a Čolović je to video kao simuliranje i pokazao mu je drugi žuti karton. Ben je u 80. minutu promašio šut glavom sa peterca, nakon centaršuta Pavkova. Crvena zvezda došla je do vođstva u 83. minutu nakon prelepe akcije. Jovančić je poslao pas u prazan prostor za Gajića, a on povratnim pasom pronalazi Pavkova koji je bio siguran sa jedanaest metara. Jedanaestim golom Milana Pavkova Crvena zvezda došla je do prednosti.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Savić, Babić, Rodić – Jovičić (80. Gajić), Jovančić – Ben, Marin, Vukanović (61. Ivanić) – Joveljić (61. Pavkov).

MLADOST: Rosić, P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković – Andrić, L. Jovanović (80. Pavlović) – Pejović, Radivojević (87. Ristić), Bojić (84. Odita) – Bojović.

Sudija: Dragan Čolović.

0
0

1 Komentara

  1. Ukratko rečeno, Zvezda je zasluženo osvojila titulu, ali više zahvaljujući igri na svežinu nekoliko vanzemaljaca, tj., njihovoj inspiraciji a ne dobroj igri tima, koje uopšte nije bilo celog proleća! Sada, posle euforije, Zvezda se mora presabrati i odstraniti iz ekipe nedorasle igrače sa kojima nemamo nikakve šanse u kvalifikacijama za Evropu! Igrati u Evropi sa Stojkovićem, Savićem, Čaušićem, Jovičićem, Benom, Milunovićem i Boaćijem, bi bilo jednako kao da smo pred svaku utakmicu istakli belu zastavu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter