0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

ZVEZDAN TERZIĆ: Dogodilo se ono što sam očekivao, Luka je eksplodirao i biće bolji od Falkaa

Objavljeno: 04.05.19 u 12:20

Generalni direktor kluba iz Ljtuice Bogdana ponovo je govorio od kvalitetima dvadesetjednogodišnjeg napadača.

Skoro svi svetski mediji preneli su vest da Real Madrid dovodi napadača Ajntrahta za 60 miliona erva, a svoje viđenje čitave situacije izneo je Zvezdan Terzić.

Jedan od čelnih ljudi crveno-belih pre nekoliko godina uporedio je Jovića sa kolumbijskim napadačem Radamelom Falkaom, a sada dodaje i će nadmašiti El Tigrea.

– To sam rekao pre pet godina i stojim pri tome. Luka Jović podseća na tip fudbalera kao što je Radamel Falkao. Takav spoj je retkost u fudbalu. Poseduje neverovatnu snagu, moć i tehniku, a pri tome je normalan momak. Zdrav je u glavu, ako me razumete, rekao je Terzić u izjavi za ‘Blic‘ i dodao:

– Luka će biti bolji, u to nema sumnje. Neće prestići samo Falkaa, već ima potencijal da obeleži evropski fudbal. Rođen je za uspeh.

Za vreme manadata u Crevnoj zvezdi, Jović je postao najmlađi debitant, ali navijači nisu imali priliku da dugo uživaju u njegovim majstorijama. Odmah posle punoletstva on je preko Apolona stigao u Benfiku za skoro dva miliona evra, a u crveno-belom dresu postigao je 12 golova.

– Vidite, potrudili smo se da igra što više. Međutim, problem sa Zvezdom je što mi nismo sredina u kojoj mogu da se razvijaju igrači. Nažalost, to je istina. Pritisak je ogroman i uvek se igra na pobedu, titulu, trofeje… Znam da je želeo da igra više, ali to je bila realnost.

Sjajnim partijama Jović je očarao evropsku javnost, ali i samog Terzića.

– Dogodilo se ono što sam i očekivao – Luka je eksplodirao. U decembru će proslaviti tek 22. rođendan, a jedan je od najtraženijih napadača u Evropi. Dolaskom u Frankfurt je dobio slobodu u igri. Joviću je potrebno malo prostora da postigne gol, pri čemu je podjednako opasan i kada je leđima okrenut golu. Videli ste kako je odigrao protiv Čelsija u polufinalu Lige Evrope? Namučio je odličnu i iskusnu odbranu londonskog kluba, poručio je generalni direktor crveno-belih.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter