0
Domaći fudbal

KRIVOKAPIĆ: Da se nadigravamo i afirmišemo mlade

Objavljeno: 19.04.19 u 11:58

U drugom kolu plej-ofa Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Napretka u Kruševcu.

Nakon tri uzastopne pobede i plasmana u plej-of, među igračima i navijačima Vojvodine ponovo se probudila određena nada da, u preostalih sedam kola, „stara dama“ može da učini ono što se u prethodnom periodu činilo nemogućim, a to je da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, posle poraza od Proletera, skoro je izvesno da crveno-beli ni naredne sezone neće učestvovati na međunarodnoj sceni, pa su preostalih šest utakmica prilika da se iskristališe tim i stekne uvid u mogućnosti onih najmlađih prvotimaca, od kojih bi mnogi mogli da predstavljaju nosioce igre u narednom prvenstvu.

Šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić nada se dobroj partiji njegovog tima u Kruševcu i veruje da ekipa koju izvede na teren neće razočarati svojom igrom i zalaganjem.

– Sutra nas očekuje protivnik sa kojim smo, ne tako davno, već odigrali jedan prvenstveni meč, koji je bio uzbudljiv i neizvestan do samog kraja. Igra maltene kao i sve ostale ekipe, tj. opasni su u ofanzivnom delu i imaju brze i nepredvidive bočne igrače. Za ovaj meč smo se pripremali kao i za svaki drugi, ali sa većom željom nego što je to bio slučaj uoči utakmice protiv Proletera, jer svi zajedno želimo da se iskupimo za taj poraz i nadoknadimo propušteno iz tog susreta. Tada smo praktično imali tri boda u džepu, ali smo promašili naše šanse. U našem timu uvek ima nekih problema, pa tako i pred ovaj meč imamo suspendovane Saničanina i Devetka, a pod znakom pitanja su Zlomislić i Mitošević, dvojica igrača koji su standardni u poslednje vreme i veoma bitni za našu igru, te ćemo tek nakon današnjeg treninga znati da li će oni moći da nastupe. S druge strane, Eze, Seku i Đuričin su ušli u trenažni proces i videćemo ko od njih će biti u autobusu za Kruševac – kaže Krivokapić.

Pred početak sezone, Vojvodina je kao cilj postavila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, kako je sezona odmicala, postajalo je jasno da se taj cilj neće tako lako ostvariti.

– Kada su se određivali ciljevi pred početak sezone, ja nisam bio ovde, a ono što je postavljeno ispred mene, to je i ispunjeno. Izborili smo plasman u plej-of i afirmišemo dosta mladih igrača, a mislim da je, u ovom trenutku, priča o Evropi nerealna i da to ne treba postavljati pred igrače. Posle meča protiv Partizana, bili smo mnogo emotivno ispražnjeni i svaka čast momcima na onome što su izdržali u prethodnom periodu. I na utakmici protiv Proletera, u poslednjih 20 minuta se videla ta ispražnjenost, pošto nismo mogli da prelomimo utakmicu, a to nas je krasilo u nekim ranijim mečevima, jer smo baš u tim trenucima nekako bili bolji od rivala. Sada želimo da se nadigravamo sa protivnikom i afirmišemo mlade igrače, pa će zato sutra u protokolu biti dva nova lica, Bjeković i Jakovljević, jer smo na tim pozicijama deficitarni pred ovaj susret. I u narednim mečevima, mladima ćemo pružati šansu, a nadam se da će Topić, Savić, Mitrović i Tegeltija uskoro potpisati profesionalne ugovore. Svima njima želim da ukažem priliku, ali od njih zavisi da li žele da igraju za Vojvodinu – rekao je Krivokapić.

Meč između Napretka i Vojvodine igra se sutra na stadionu „Mladost“ u Kruševcu, sa početkom u 17 časova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter