7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NIJE KRAJ SNA O EVROLIGI: Mijailović otkrio kako crno-beli mogu do ‘elite’, evo od koga zavisi…

Objavljeno: 08.04.19 u 11:05

Košarkaši Partizana borili su se hrabro, ali je Crvena zvezda zasluženo izborila plasman u finale ABA lige gde će se protiv Budućnosti boriti za pehar i Evroligu.

Uprava Partizana je na početku sezone rekla da je i ovo godina oporavka kluba i da je za sledeću zacrtan plasman u Evroligu. Dobri rezultati čete Andree Trinkjerija podigli su lestvicu ambicija, te se već ove moglo čuti da ‘elita’ nije tako daleko. Ipak, posle poraza od Crvene zvezde u polufinalu regionalnog takmičenja šanse Partizana da se preko ABA lige domogne Evrolige su ugašene. Ali, nisu nada da će crno-beli ipak zaigrati u ‘eliti’.

– Naše šanse za Evroligu nisu još sasvim izgubljene. Postoji mogućnost da dobijemo specijalnu pozivnicu. Za tako nešto potrebno je da Valensija osvoji Evrokup i tako obezbedi plasman u elitu. Partizan je godinama veoma uspešno igrao Evroligu i svakako da zaslužuje da se tamo vrati – rekao je predsednik Partizana, Ostoja Mijailović za ‘Informer’.

On je dodao da je klub sada stabilan što je veoma važno ako želi da se vrati na najveću košarkašku scenu.

– Uspeli smo da stabilizujemo klub, imamo vrhunskog trenera i sve ostalo što je potrebno da bismo učestvovali u Evroligi. Naravno, mnogi klubovi računaju na specijalnu pozivnicu, tako da neće biti lako doći do nje – zaključio je Mijailović.

Košarkaši Partizana 26. aprila kreću u pohod na šampionsku titulu u Superligi Srbije.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0
7 Komentara
  1. Evo ja kao navijac crvene zvezde zelim da zvezda dobije buducnost i da partizan dobije pozivnicu , ali budimo realni onomad kad je partizan po svoj logici sveta i po svim faktorima verovatnoce morao da dobije licencu za el , dobio je „gigant“ evropske kosarke prokom , a partizan izvisio , jasno je da je pozivnica rezervisana za neku ekonomski jaku drzavu pa makar one bile engleska , danaska , svedska itd

    0
    0
    Odgovori
  2. Da Dragane, potpuno si u pravu, gledajuci iz ugla nekoga ko prati kosrku poslednje cetiri godine. I bas je lepo sto vec racunas na poraz u finalu, to je vera u klub za koji navijas.

    0
    0
    Odgovori
    • Da Dule, košarka se prati na „ovaj ili oaj način“ 70 i kusur godina. A ti bi da je pratiš tačno onoliko koliko tebi odgovara…

      0
      0
      Odgovori
  3. Ha,ha,ha, a sto bi vi dobili pozivnicu? Logicnije je da to dobije zvezda (ako izgubi od Buducnosti) jer ona je zadnjih godina ucestvovala u tom takmicenju. Vi ste za to vreme bili anonimni.

    0
    0
    Odgovori
    • Vidi se da cigani prate kosarku par godina.Prvo zvezdino ucesce je bilo kada je Cibona odustala od EL zbog para pa je coki dao pare Cibosima. To je vase prvo ucesce.Stvarno zasluzeno.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter