1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OVO JE NAJSKUPLJI TIM SUPERLIGE: Osam zvezdaša, dva partizanovca i jedan turista!

Objavljeno: 05.04.19 u 00:05

Specijalizovani fudbalski portal ‘Transfermarket’ napravio je tim 11 najskuplih igrača Superlige Srbije.

Naravno, čine ga samo fudbaleri Crvene zvezde i Partizana. Tačnije, devet fudbalera šampiona Srbije i dvojica igrača tima iz Humske. Dobro, jednog fudbalera možemo staviti u kategoriju ‘turista’.

Po ‘Transfermarketu’ najskuplji golman je Milan Borjan. Cena kanadskog reprezentativca je tri miliona evra. Desni bek je njegov saigrač iz Crvene zvezde Filip Stojković čija je cena identična. Desnog štopera po ceni igra Svetozar Marković, a po ovom portalu njegova cena je 2,5 miliona evra, mada nema sumnje da će Partizan jednog dana zaraditi mnogo više novca. Drugi štoper je Vujadin Savić sa cenom od tri miliona evra, dok je po ‘Transfermarketu’ najskuplji levi bek Milan Rodić sa cenom od 2,8 miliona evra.

Vezni red počinje sa Dušanom Jovančićem čija je cena procenjena na dva miliona evra, što je otrpilike i realno. Pored njega je Danilo Pantić koji je procenjen na 2,8 miliona evra. Najskuplji vezista Superlige Srbije je Marko Marin sa cenom od 3,5 miliona evra, mada nema sumnje da Crvena zvezda sutra na Nemcu može zaraditi bar milion evropskih novčanica više.

FOTO: STARSPORT

Kada je reč o krilnim napadačima, najskuplji su El Fardu Ben sa cenom od tri miliona evra, kolika je po ‘Transfermarketu’ i cena Džonatana Kafua. Naravno, Brazilac je od fudbalera postao turista, ne trenira, ne igra, tako da cena nije realna. Kafua već sledeće sezone vidimo u Brazilu kao pecaroša ili momka zaduženog za dobre žurke.

Zanimljivo je to da je ‘Transfermarkt’ za najskupljeg napadača procenio Ričmonda Boaćija. Napadač iz Gane po mišljenju novinara ovog sajta vredi četiri miliona evra, mada se mi lično sa tim ne bismo složili…

Ovo je najskuplja postava Superlige Srbije:

Borjan – Stojković, Marković, Savić – Rodić – Jovančić, Pantić, Marin, Ben, Kafu – Boaći.

0
0
1 Komentara
  1. Ovi što igraju nameštaljke nisu ni po ceni pištaljke, naravno crveno beli, no doći će i njihov kraj, tuga ih očekuje i razočarenje u terzonjarka i livadarski klubčić. Zvezdi uskoro kreće kriza i kola na dole.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter