0
Domaći fudbal

BEZ POBEDNIKA: Zemun nije uspeo da savlada Stepojevac u prijateljskom okršaju

Objavljeno: 26.02.19 u 18:55

Sa pretežno rezervnom ekipom, Zemun danas na Adi Ciganliji nije uspeo da porazi Stepojevac.

Meč ta dva tima u prijateljskom duelu bio je 1:1.

Na prvu dobru priliku čekalo se 15 minuta, golmana niželigaša je na velike muke bacio Dejan Vidić odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Lopta je nakon odbrane Blagojevića otišla u korner iz kog plavo-zeleni nisu uspeli da ugroze rivala. Ali zato jesu u 31. minutu kada je čuvaru uspeo da umakne Zlatković i ostane u izglednoj prilici nakon centaršuta, međutim loše je gađao.

Odmah nakon te akcije usledila je kontra Stepojevca, i to vrlo ozbiljna. Jedan od napadača tog tima istrčao je sam pred Krunića ali je golman Zemuna odličnom reakcijom sačuvao gol. Potom nova dobra odbrana Krunića, samo nekoliko desetina sekundi kasnije, posle kornera Stepojevca.

Stojanović je pravio velike probleme igračima niželigaša po levoj strani, nakon jednog od prodora, iako je došlo do sudara sa saigračem, mladi fudbaler Zemuna je sa leve strane gađao bliži ugao. Međutim još jednom je Blagojević bio na visini zadatka. Upravo nakon te situacije superligaš dolazi do vodećeg gola.

Petrović je izveo korner, a najbolji je ponovo u šesnaestercu izabranika Marka Dukića bio Zlatković i doneo prednost Zemunu u smiraj prvog poluvremena. Zapretili su izabranici Dejana Đurđevića još jednom u prvom delu igre, odlično je Tošeski izveo slobodan udarac sa leve strane, ali Janjić nije uspeo da matira golmana rivala.

Veliku priliku je Stojanović propustio u 62. minutu, dobio je odličan pas i istrčao sam pred golmana Stepojevca, ali mu je lopta prešla preko noge i otišla pored gola.

Na deset minuta do kraja Stepojevac na prilično efektan način stiže do izjednačenja. Sve zasluge idu Malidžanu koji je nakon prijema prošeo pored dva igrača Zemuna i popularnom kiflom poslao loptu u mrežu Ostojića koji je nešto ranije na terenu zamenio Krunića.

Najbolju priliku da dođe do pobede Zemun nije iskoristio u 86. minutu, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Stepojevca, udarac iz neposredne blizine je prvo odbranjen Tošeskom, pa Mozesu koji je ušao umesto Vidića, i na kraju još jednom Tošeskom.

STEPOJEVAC – ZEMUN 1:1 (0:1) (Malidžan 80 – Zlatković 41)

Stepojevac: Blagojević, Stevanović, Brajović, Vasiljević, Unković, Košanin, Čujović, Došen, Sotirović, Gačić i Ristivojević.
Na klupi: Kosović, Ljumović, Malidžan, Radosavljević, Velev, Vujović i Nešković.

Zemun: Krunić (Ostojić od 59.), Stojanović, Zlatković, Milutinović, Terzić, Tošeski, Kuličić, Vidić (Mozes od 64.), Janjić (Sinđić od 45.), Podunavac i Petrović (Ilić od 54.).

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter