0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KUP RADIVOJA KORAĆA: Partizan rutinski izbacio Novi Pazar (FOTO)

Objavljeno: 14.02.19 u 21:10

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su bili bolji od ekipe Novog Pazara 102:72.

Sjajno su i jedni i drugi ušli u utakmicu, nakon koša Veličkovića sa linije penala a potom i Gegića za tri poena, te Lendejla, sa druge strane Brunčević, Vujović i Radonjić bili su precizni za 6:6. Prvo osetnije vođstvo Partizan je ostvario preko Renfra i Lendejla (13:8), nadovezao se Renfro još jednom trojkom za 18:11, a Gagć je sa linije za slobodna bacanja doneo 22:12. Uspeli su Pazarci preko Hadžifejzovića i Marzeta da smanje na 26:20, i ta razlika je ostala aktuelna sve do sredine druge četvrtine, kada je Partizan preko Renfra, a potom i Veličkovića i Jankovića, te na kraju i Sija stigao do 40:29.

FOTO: STARSPORT

Odlično je igrao Novica Veličković, pogodio je trojku, pa ubacio još jedno polaganje i crno-beli su na poluvremenu imali 51:35.

Kako je Partizan vezao osam poena na početku treće deonice, pre svega zahvaljujući Bandži Siju i njegove dve trojke, bilo je jasno da šanse za preokret nema. Novi Pazar je tek na momente uspevao da pokaže kakav-takav kvalitet, ali Partizan nije dopuštao da razlika padne ispod 20 poena, a u poslednjoj četvrtini igrači Andree Trinkjerija stigli su i do +30 (92:62), što je bila razlika i na kraju susreta, pošto su ekipe ubacile još po deset poena za konačnih 102:72.

FOTO: STARSPORT

Partizanov debitant Ognjen Jaramaz današnji meč završio je bez poena. Kod Partizana najefikasniji je bio Gagić sa 27 poena, dok je kod ekipe Novog Pazara bolji od ostalih bio Radonjić sa 21.

Crno-bele sutra očekuje polufinalni duel protiv FMP Železnika, koji je na programu od 17 časova.

Kup Radivoja koraća, četvrtfinale

Partizan – Novi Pazar 102:72
Hala: Soprtski centar Čair

Partizan: Veličković, Si, Renfro, Lendejl, Gegić, Jaramaz, Marinković, Pecarski, Trifunović, Pejdž, Jankovi. Trener: A. Trinkijeri

Novi Pazar: Brunčević, Krstić, Nešović, Radonjić, Vujović, Savković, Numanović, Eminbegović, Simeunović, Hadžifejzović, Berbakov, Marzet Trener: O. Popović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter