0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

HS KALKULATOR – EVROKUP: Partizan i jedna pobeda vodi dalje, Zvezdu ne, evo kako do ‘večitog derbija’

Objavljeno: 24.01.19 u 21:44

Do kraja druge faze Evrokupa ostalo je da se odigraju dva kola, a srpski predstavnici Partizan i Crvena zvezda su i dalje u igri.

Realno gledano Partizan je u daleko boljem položaju od Crvene zvezde, tačnije situaciju drži u svojim rukama, dok crveno-beli zavise od rezultata jednog rivala u grupi.

Situacija kod ‘parnog valjka’ u ‘E’ grupi je jasna, dve pobede u poslednja dva kola protiv Lijetuvos Ritasa u Beogradu i Albe u Berlinu četu Andree Trinkjerija vode u četvrtfinale. Partizan bi do TOP 8 mogao i sa samo pobedom protiv Albe, ali bi Nemci u tom slučaju morali da izgube od Monaka u kneževini, što i nije nerealno. Kada bi se sve to dogodilo, crno-beli bi imali dve pobede protiv Albe i bolji međusobni skor. Čak i da u toj varijanti Monako u poslednjem kolu izgubi od Ritasa u Litvaniji, Partizan bi u trouglu najverovatnije bio najbolji tim kada se pogleda koš razlika.

Sa druge strane Crvena zvezda ne zavisi od sebe, već isključivo od Unikahe, a možda je bolje reći od Valensije. Drugoplasirana Unikaha ima dve pobede više od Crvene zvezde i ako pobedi u sledeću sredu Valensiju na svom parketu u Malagi priča u ‘G’ grupi je rešena. Ostalo bi u poslednjem kolu da se vidi ko će biti od Španaca prvi, a ko drugi u grupi. Crvena zvezda šansu ima samo ako Pamesa (Valensija) pobedi Dragana Milosavljevića, Matijasa Lesora i drugare, a crveno-beli prvo trijumfuju u Francuskoj protiv Limoža. Tada bi četa Milana Tomića situaciju imala u svojim rukama i u poslednjem kolu u ‘Pioniru’ morala bi da pobedi tim iz Malage sa šest poena prednosti. Deluje teško, ali ne i nemoguće.

Četvrtfinale Evrokupa moglo bi da donese ‘večiti derbi’, a za to je potrebno sledeće. Da Partizan trijumfuje u oba preostala meča, a da Monako izgubi od Albe ili Lijetuvos Ritasa. Tako bi četa Andree Trinkjerija bila prva na tabeli ‘E’ grupe. Zvezda bi prvo morala da pobedi Limož u Francuskoj, potom dočeka poraz Unikahe i na kraju savladal ekipu iz Malage sa više od šest koševa razlike (može i pet, ali da učenici Milana Tomića prebace 79 poena) kako bi osvojila drugo mesto. Ta računica bi nam donela dva, a možda i tri ‘evropska večita derbija’…

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter