2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Senzacija u Podgorici, pao prvak Evrope!

Objavljeno: 18.01.19 u 20:58

Košarkaši Budućnosti napravili su pravi podvig i savladali večeras indisponirani Real iz Madrida 73:60 u meču 19. kola Evrolige!

Hrabro je Budućnost otvorila meč, poveli su Podgoričani 7:0 i stavili aktuelnom šampionu Evrope da neće tek tako „položiti koplja“ pred Madriđanima, ali je tim iz Španije preko Tavaresa i Rendolfa uspeo da dođe do preokreta i povede 10:9.

Novom serijom Budućnost je vratila prednost (15:10), a prednost su sačuvali do kraja prve četvrtine i na pauzu otišli sa 19:15.

Kada je Koti Klark sa četiri vezana poena doneo Podgoričanima deset poena prednosti (27:17), bilo je jasno da igrači Reala imaju težak zadatak da prebace momentum na svoju stranu, a nije im pomagala ni fantastična odbrana Budućnosti koja je Madriđane za poluvreme svela na 28 poena, dok je sastav koji sa klupe predvodi Jasmin Repeša ubacio osam više nakon prvih 20 minuta igre.

A sa minutima rasla je i razlika, pa je Budućnost u trećem periodu imala i 15 poena prednosti (49:34), i tu razliku su rutinski domaći održavali. 

Kada god bi Real makar pripretio, Budućnost je odgovarala munjevito miniserijama, pa je na kraju sastav iz Podgorice došao do izuzetno velike pobede nad aktuelnim evropskim prvakom.

Najefikasniji kod pobednika bio je Noris Kol sa 14, Goga Bitadze je dodao 13 poena i deset skokova, dok su dvocifreni bili još i Koti Klark sa 12, te Edvin Džekson i Erl Klark sa po 10 poena.

Kod Reala je najefikasniji bio Ljulj sa samo 10 poena, ostatak ekipe imao je jednocifren učinak. 

Madriđanima je ovo bio četvrti poraz uz 15 pobeda i zauzimaju drugo mesto, dok Budućnost ima skor 5-14, i nakon današnje pobede a poraza Darušafake ima tri trijumfa više od turskog tima, pa je izvesno da neće biti poslednji na tabeli. 

U drugom meču od 19 časova, Žalgiris je savladao Panatinaikos 82:69. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aron Vajt sa 15, bivši plejmejker Crvene zvezde Nejt Volters ubacio je 10, dok je kod PAO-a bolji od ostalih bio Dešon Tomas sa 14 poena.

Ove dve ekipe su poravnate na tabeli sa skorom 8-11.

Evroliga, 19. kolo:
Efes – Darušafaka 82:68
Budućnost – Real Madrid 73:60
Žalgiris – Panatinaikos 82:69
21.00 Baskonija – Milano

petak:
CSKA – Bajern 77:70
Olimpijakos – Himki 71:57
Makabi – Barselona 99:83
Gran Kanarija – Fenerbahče 64:82

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
2 Komentara
  1. JASNO JE KO DAN, DA AKO SE ZVEZDA NE POJACA SA DOBRIM PLEJOM I CENTROM, DA OD TITULE ABA LIGE NEMA NIŠTA. OVAJ SKOR OD 15:O, U APRILU NEĆE ZNAČITI NIŠTA JER ĆE BUDUĆNOST TADA ODUVATI ZVEZDU UZ POMOĆ SUDIJA I ŽARKA ČABARKAPE. LIČNO SAM GLEDAO UTAKMICU ZVEZDE PROTIV BUDUĆNOSTI, KADA SUDIJA SAŠO PETEK SUDI NA ŠTETU MEGE, I NAMIGUJE ČABAKAPI KOJI ZA DIVNO ČUDO SEDI NA KLUPI BUDUĆNOSTI, A ODLUČUJE O SUDIJAMA I NJIHOVOM DELEGIRANJU. JOŠ NAPOMINJEM DA JE IGRA CIRBESA OVE SEZONE KRIMINALNA, ZATO JE SADA PITANJE CENTRA I PLEJA URGENTNO. POZDRAV NAVIJAČIMA ZVEZDE.

    0
    0
    Odgovori
  2. JASNO JE KO DAN, DA AKO SE ZVEZDA NE POJACA SA DOBRIM PLEJOM I CENTROM, DA OD TITULE ABA LIGE NEMA NIŠTA. OVAJ SKOR OD 15:O, U APRILU NEĆE ZNAČITI NIŠTA JER ĆE BUDUĆNOST TADA ODUVATI ZVEZDU UZ POMOĆ SUDIJA I ŽARKA ČABARKAPE. LIČNO SAM GLEDAO UTAKMICU ZVEZDE PROTIV BUDUĆNOSTI, KADA SUDIJA SAŠO PETEK SUDI NA ŠTETU MEGE, I NAMIGUJE ČABAKAPI KOJI ZA DIVNO ČUDO SEDI NA KLUPI BUDUĆNOSTI, A ODLUČUJE O SUDIJAMA I NJIHOVOM DELEGIRANJU. JOŠ NAPOMINJEM DA JE IGRA CIRBESA OVE SEZONE KRIMINALNA, ZATO JE SADA PITANJE CENTRA I PLEJA URGENTNO. POZDRAV NAVIJAČIMA ZVEZDE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter