3
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Drugo gostovanje u top 16 fazi – drugi poraz Crvene zvezde!

Objavljeno: 16.01.19 u 22:26

Šampion Srbije izgubio je na gostovanju Valensiji.

Španski tim slavio je rezultatom 92:76.

Odlično je utakmicu počela Crvenu zvezdu u Valensiji. Na startu je rezultat bio 6:0 posle dva koša Džoa Reglenda i jednog Ognjena Dobrića između toga. Tek nakon četiri minuta igre je Laveri je postigao prve poene za Valensiju, ali je Reglend opet pogodio i vratio prednost gostima od plus šest. Međutim, sredinom deonice je zaigrala bolje Valensija i vratila se u utakmicu. Iz prve trojke na utakmici je Sastre doneo prvo vođstvo domaćinu. Zvezda je potom uspela da izjednači, a na kraju kvartala i da ima plus od dva poena.

Loš period igre gostiju najavio je Majkl Odžo promašenim kucanjem na startu druge četvrtine. Potom su se ređali promašaji crveno-belih iz dobrih pozicija, ali je rezultat i dalje bio u egalu. Nakon kucanja Bojana Dubljevića pored nezainteresovanog Odža, crnogorski centar je zaokružio seriju Španaca od 11 vezanih poena.

Aleksa Radanov je pogodio prve poene Crvene zvezde u drugoj deonici tek u 15. minutu utakmice, ali je zatim Van Rosom opet pogodio za Špance. Nakon trojke Fajea je Zvezda opet stigla do minus pet, kao i na samom kraju četvrtine kada je Bili Beron pogodio dvojku iz driblinga, a potom i Mohamed Faje.

Nešto bolji start drugog poluvremena imala je Valensija, ali uskoro je usledio odgovarajući odgovor Crvene zvezde. Reglend i Beron trojkama smanjuju zaostatak srpskog tima na tri razlike, a potom i na svega pola koša nakon novog pogotka Džoa Reglenda. Tek krajem treće četvrtine uspela je Zvezda ponovo da se odlepi, pa i da bude na granici dvocifrenog vođstva.

U trećem minutu poslednje deonice Valensija dolazi do dvocifrenog plusa posle koša Bojana Dubljevića. Filip Čović je bio poslednja nada Milana Tomića, uneo je plejmejker dobru energiju i sa nekoliko dobrih poteza smanjio zaostatak Zvezde, ali je to sve bilo kratkog daha. Valensija je u finišu bez puno problema stigla do pobede.

Valensija – Crvena zvezda 92:76 (21:23, 21:14, 25:20, 25:19).

Dvorana: Fuente de San Luis. Gledaca: 6.312. Sudije: Peteri Mantila, Jurgis Laurinavičijus, Tomaš Travicki.

Valensija: Abalde, Laberije 2, Dio 9, Van Rosom 10, V. Tomas 13, Tobi 8, Dubljević 14, Vives 8, Martinez 7, M. Tomas 11, Sastre 10, Dornekamp.

C. zvezda: Regland 21, Radanov 6, Čović 9, Perperoglu 9, Davidovac, Faje 9, Beron 11, Dobrić 2, Ristić, Simanić, Cirbes 6, Odžo 3.

EVROKUP, 3. runda

Grupa E

Utorak

Partizan – Monako 68:72

Sreda

Ritas – Alba 86:94

Grupa F

Sreda

Fraport – Asvel 58:70
Ulm – Lokomotiva Kuban 81:84

Grupa G

Utorak

Unikaha – Limož 79:72

Sreda

Valensija – Crvena zvezda 92:76

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H

Utorak

Zenit – Andora 71:80

Sreda

Uniks – Cedevita 105:70

0
0
3 Komentara
  1. Svake godine tonemo sve nize.ekipa ima nula odbranu.igraci su limitirani,a trener se vidi da je bio samo pomocnik.i sada je pomocnik mada se ne zna kome.prosle godine smo svi znali kako ce biti sa onim trenerom,i timom bez centra.onda je doveden centar al rasterana publika.ego predsednika je toliko jak da je propast neminovna

    0
    0
    Odgovori
  2. ova zvezda je limitirana, aba liga plafon, gube od svake prosecne ekipe, i to bez ikakve zanse za pobedom, limitirani plej i jedan i drugi, to je to, ne moze bolje ako pogledate i odbranu i napad jednostavno to je plafon

    0
    0
    Odgovori
  3. AL STE POBEDILI ZASTA UZESTE OD OVOG GLASDNOG NARODA 10 MILIONA EVRA ZA STRATOSA MA STRASAN STRATOS?! PARTIZAN UZIMA ABU!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter