0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Đoković rutinski, Krugeru prepustio svega sedam gemova

Objavljeno: 15.01.19 u 11:23

Rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) je Novak Đoković pobedio Mičela Krugera u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Srpskom teniseru je trebalo dva sata i četiri minuta da eliminiše trenutno 230. igrača na ATP listi.

Poziv na oprez bio je izgubljen brejk Novaka Đokovića na startu meča, kada je Kruger poveo sa 2:1 i vezao dva osvojena gema. Međutim, već u sledećem servis gemu je Kruger izgubio brejk i to sa samo jednim osvojenim poenom. Pri vođstvu 4:3 u prvom setu, Đoković je napravio novi brejk, a potom svojim servisom došao do seta.

Mičel Kruger je odmah na startu drugog seta ponovo izgubio servis gem. Đoković je zatim poveo sa 3:1, pa je usledio novi nakon čega se videlo da će ovaj period meča trajati nešto kraće. Pošteno je Đoković namučio Krugera u trećem, poslednjem setu. Napravio je dva brejka, a na ostala dva servis gema koje je Amerikanac uspeo da osvoji, Đoković je propustio ukupno šest brejk lopti.

U drugom kolu Đokovićev protivnik biće Žo Vilfrid Conga, trenutno 177. reket sveta koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora Australijan opena, a u prvoj rundi je u tri seta bio bolji od Martina Kližana iz Slovačke. Đoković i Conga su se do sada sastali 22 puta i srpski teniser ga je pobedio na 16 mečeva.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter