3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PEČAT ZA KRAJ: Godina iz snova za Zvezdu završena bez poraza i sa mnogo rekorda

Objavljeno: 17.12.18 u 10:08

Crveno-beli nisu izgubili 443 dana, a 19 pobeda u polusezoni je novi zadatak, koji je postavila ekipa na čelu sa trenerom Vladanom Milojevićem.

Ostaće 2018. godina zapisana u istoriji Crvene zvezde samo po uspesima i rekordima. Prvi put posle 1991. godine crveno-beli su nastupili na proleće u Evropi protiv CSKA iz Moskve, osvojili su titulu i zatim preko Salcburga stigli do istorijskih nastupa u Ligi šampiona i čak pobedili Liverpul.

Sinoć je udaren i još jedan završni pečat, a Zvezda je postala prva ekipa koja u kalendarskoj godini na domaćoj sceni nije poražena. Niko nije zaustavio mašineriju trenera Vladana Milojevića od 1. oktobra 2017. godine i od poslednjeg ‘kiksa’ je prošlo 48 mečeva i 443 dana. Na listi ovo je za sada srebrna medalja, a cilj je da se sruši rekord iz 2000. godine, kada je ekipa Slavoljuba Muslina imala niz od 52 utakmice. Ovo je jedan od zadataka koji slede od 16. februara.

I još nešto pored skoro tri gola po meču ova generacija je uspela da od kada se igra po novom sistemu da upiše rekordnih 19 pobeda i dva remija u prvom delu sezone.

Sada sledi zasluženi odmor, uživanje u uspesima i rekordima, a onda verovatno od 9. januara početak priprema da se pokuša nastavak niza u 2019. godini. I na kraju skandiranje navijača posle meča sa Čukaričkim dokaz je zadovoljstva urađenim skandiranjem „Ovo je Zvezda“…

0
0
3 Komentara
  1. Šta nam kazuju ove samoreklamerske tirade iz Zvezde?! Da živimo jednu krizu kriterijuma gde prosto ne postoji sistem vrednosti! S jedne strane uspeh od 443 dana bez poraza u SLS, a sdruge strane, pravi fijasko koji je Zvezda doživela u LŠ i ispala iz Evrope! Interesantno je da u Zvezdi i jedan i drugi skor, smatraju za uspeh! Zvezda je u Evropi doživela pravi šamar! PSŽ, Liverpul i Napoli su nas spustili na zemlju i pokazali gde nam je mesto! Da se ne može u Evropi igrati sa: 1) kukavičkom taktikom „zglobnog autobusa“, 2) sa „ličnim ljubimcima“ trenera Milojevića, koji nemaju potreban kvalitet (Savić, Stojković, Srnić, Čaušič i Milijaš u SLS) i 3) sa limitiranim i smešnim za Evropu „kapitalcima“! Ovo su samo bulevarska lupetanja o uspesima Zvezde, jer ako i dalje Zvezda nastavi po starom, doći će do suočavanja sa realnošću, vrlo brzo!

    0
    0
    Odgovori
  2. Sa jedne strane iz Zvezde dolaze vesti da je učešće u LŠ bilo nešto vrhunsko a znamo da su rezultati u LŠ bili kriminalni (odlično zadnje mesto i katastrofalna gol razlika od 5:17). S druge strane se potencira na sezoni iz snova u Srbiji, gde nema poraza skoro 450 dana! U stvari, uspešna sezona u Srbiji daje mogućnost učešća u LŠ, koja je katastrofalna! Prema tome, niti je uspeh biti prvi u Srbiji niti je uspeh biti među najslabijima u LŠ! Sve skupa, jedna prosečnost, uz mnogo lutanja! Igraju igrači koji su lični ljubimci trenera i naravno limitirani „kapitalci“, koji nigde ne mogu otići bilo gde u Evropu! Za „kapitalce“ je rezervisana Moldavija, Kirgistan, Kazahhstan, Azerbejdžan ili druga liga Kine!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter