1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Tri u mreži, dva poništena – Zvezda slavila 18. put! A sad, PSŽ…

Objavljeno: 08.12.18 u 20:52

Crvena zvezda ove sezone dominira, a protiv Napretka iz Kruševca na stadionu „Rajko Mitić“ stigla je do 18. pobede na 20 utakmica Superlige Srbije. Strelci u trijumfu od 3:0 bili su Simić, Veškovac (autogol) i Ben.

Upravo je Napredak poslednji naneo Crvenoj zvezdi poslednji poraz u domaćem šampionatu, i to 10. oktobra 2017. godine, kada je bilo 1:0 u Kruševcu, a u prvoj polovini Superlige crveno-beli su u Kruešvcu slavili 3:0. Takođe, današnji meč protekao je u znaku dva jubileja – Crvena zvezda je obeležila 27 godina od osvojene titule klupskog šampiona sveta pobedom nad Kolo Kolom od 3:0, dok je Napredak iz Kruševca osnovan na današnji dan pre 72 godine, 8. decembra 1946. 

Prvi put je ozbijlnije pripretila Zvezda u petom minutu, kada je Baha faulirao Simića u kontri i zaradio javnu opomenu, a Ben iz slobodnog udarca loptu poslao visoko preko prečke.

Sa druge strane, Napredak je prvi put pripretio preko Boranijaševića, čiji je centaršut u 10. minutu dobio neobičnu putanju, ali je srećom po Zorana Popovića završio preko gola.

U 11. minutu Ndiaje je startovao nad Gobeljićem i tom prilikom se povredio, pa je morao da napusti igru, dok je Crvena zvezda posle uigrane akcije Bena i Ebisilija, te pasa za Simića stigla do vođstva u 13. minutu.

FOTO: STARSPORT

Simić je mogao da doda i asistenciju u 17. minutu, ali je njegov pas Ben propustio da iskoristi oklevavši previše, pa je Zvezda dobila korner, posle kog je Pavkov na Benov centaršut sjajno skočio, ali je pogodio prečku.

Mogao je nekoliko trenutaka kasnije Pavkov, ali je umesto u mreži njegov pokušaj završio preko gola iz izgledne pozicije.

U 27. minutu navijači Crvene zvezde su obeležili godišnjicu uspeha u Tokiju.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Do kraja poluvremena Zvezda je mogla do pogotka i preko Ebisilija, koji je iz slobodnog udarca sjajno šutirao, ali je lopta pošto je udarila u prečku otišla u polje.

Minut kasnije Napredak je imao veliku priliku, pošto je Petrović probio po levom boku i centrirao, a Alivodić sa petnaestak metara nije bio precizan iz izgledne situacije. 

U samoj završnici prvog dela Pavkov je odbijenu loptu golamana Petrovića nakon udarca Bena sproveo u mrežu, ali je bio u ofsajdu, pa je ostalo 1:0.

Napredak je zaigrao mnogo bolje u drugom poluvremenu, u 52. minutu Ben je napravio faul malo izvan kaznenog prostora, ali je Vulić pogodio Ebisilija u glavu, posle čega je Holanđanin ostao da leži na travi. 

Na isteku sata igre Milan Rodić je poslao sjajnu loptu u prostor, Simić je izašao sam uspred golamana Petrovića, ali je čuvar mreže „Čarapana“ bio na visini zadatka i odbio loptu u korner.

No, nakon tog kornera i centaršuta Bena Veškovac je očajno reagovao, lopta ga je pogodila u telo i završila u mreži za 2:0.

FOTO: STARSPORT

Konačnih 3:0 postavio je Ben u 80. minutu, nakon greške Baha i lopte kojunje dobio od Rodića. Postigla je Zvezda još jedan gol u samoj završnici, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije Ričmonda Boaćija.

FOTO: STARSPORT

Zvezda je povećala prednost u odnosu na Radnički na 12 bodova, uz meč više, dok večiti rival Partizan zaostaje 16 bodova, uz takođe meč manje, pa će crveno-beli u dobroj atmosferi dočekati duel 6. kola Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u utorak.

Što se tiče Napretka, Kruševljani su peti na tabeli sa 33 boda, četiri više od Mladosti na šestom, ali i pet manje od četvrtoplasiranog Čukaričkog.

Superliga Srbije, 20. kolo

Crvena zvezda – Napredak 3:0 (1:0)
(Simić 13, Veškovac 61 autogol, Ben 80)

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Aleksandar Vasić

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić – Jovančić, Krstičić – Ben, Ebesilio, Simić – Pavkov.

Napredak: Ni. Petrović – Boranijašević, Veškovac, Marinković, Ne. Petrović – Baha, Kostić – N’Diaje, Vulić, Vukanović – Alivodić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
1 Komentara
  1. SLS: Tri u mreži, dva poništena – Zvezda slavila 18. put! A sad, PSŽ, stoji u naslovu ovog članka! Lepo je bodriti neki srpski klub, kao što radi „HotSport“ i ja navijam svim srcem i dušom za Zvezdu, ali čekajte ljudi, mi moramo biti malo objektivni! Ovakva spora, jalova, neborbena igra bez presinga i tempa, nije dobar znak pred PSŽ! Svako je mogao u petak da gleda izvanredan talijanski derbi Juventus-Inter (1:0) i videti atomski fudbal. To je nešto drugo, to je jedna nova dimenzija u odnosu na Zvezdu! Posle vidimo da je zadnje mesto Zvezde u LŠ sasvim realno! A, nisu naši igrači ništa lošiji tehnički od internacionalaca u Juventusu i Interu, ali se vidi fina ruka njihovih trenera i strahovita taktička obučenost. To je ono što nedostaje našim trenerima u SLS, svima odreda! Naši treneri zaostaju čitavu svetlosnu godinu za Evropom u taktičkom smislu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter