0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Denis Smit prvo ostao bez zuba, a onda poleteo – Derozan i Oldridž kao pola tima (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.18 u 09:16

Veče za nama ostalo je u znaku igrača Klipersa.

Kada su u pitanju mečevi koji su igrani noćas, obeležio ih je Denis Smit Džunior.

Ovaj momak prvo je ostao bez zuba, a kasnije je ‘poleteo’ i lupio 15 centimetara višem Tobijasu Harisu rampu, te tako svojoj ekipi doneo pobedu. Tako je ekipa Dalasa u samom finišu meča uspela rezultatom 114:110 da savlada lider na tabeli. Haris je predvodio svoj tim, a na ovom meču on nije mogao da računa na pomoć Luke Dončića koji ima problem sa kukom i Dirka Novickog koji je od ranije na bolovanju.

Čitav meč stao je u 19 sekundi u finišu. Pri pokušaju Harisa da nadskoči svog čuvara, Smit je u tom duelu bio bolji, te skočio koliko je mogao i lupio mu blokadu, koja je ispostaviće se kasnije bila vredna trijumfa. Smit je nakon toga dobio dva slobdna bacnanja, kojim je ‘overio’ pobedu, a Luka Dončić bio je oduševljen ovakvim potezom saigrača. Petnaest minuta pre te blokade Smit je ostao i bez zuba. Naime, on je krajem treće deonice došao u duel sa Patrikom Beverlijem, kada ga je ovaj udario laktom. Beverli je morao nekoliko trenutaka kasnije da napusti barket, ne zbog ove situacije, već zbog toga što je navijača u prvom redu gađao loptom.

(VIDEO:YouTube/CliveNBAParody)

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Harison Barns sa 30 poena, dok je Barea upisao 24. Deandre Džordan protiv bišeg kluba imao je 16 poena i 23 skoka, dok su naši internacionalci Teodosić i Mrjanović igrali tek po jedan minut. Sa druge streane po 21 poena ubaili su Lu Vilijams i Galinari, a Herel je nanizao 23 uz deset skokova.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

San Antonio je konačno, nakon ‘crne’ serije odigrao dobar meč, te rezultatom 131:118 savladao ekipu Portlanda. Derozan i Oldridž bili lokomotiva ove ekipe i ubacili polovinu poena svog tima. Derozan je duel savršio sa 36 poena na svom kontu, dok je Oldrdž upisao 29. Na drugoj strani najbolji je bio Lilard sa 37 poena, Mekolum upisao je 24.

(VIDEO:YouTube/True Blazer Fan)

Ekipa Jute poražena je od Majamija, rezultatom 100:102. Najbitnije poene za pobedniči tim postigao je Dvejn Vejd. Pitanje pobednika rešeno je u finišu, nakon što je promašio polaganje Donovan Mičel, isto je Vejd učinio na drugog strani, samo što je nad njim Gover napravio faul i poslao ga na liniju za slobodna bacanja. Vejd je poenima rešio meč, a najviše ih je u domaćem timu upisao je Vajtsajd, 23, dok je sa druge strane Riki Rubio sa 25.

NBA, rezultati

LA Lejkers – Finiks 120:96
/Kuzma 23 – Holms 15/

Šarlot – Nju Orleans
/Kaminski 19 – Dejvis 36/

Majami – Juta 102:100
/Vajtsajd 23 – Rubio 23/

Filadelfija – Memfis 103:95
/Redik 24 – Konli 21/

Dalas – LA Klipers 114:110
/Barns 30 – Herel 23/

San Antonio – Portland 131:118
/Derozan 36 – Lilard 37/

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter