3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Rutinska pobeda Zvezde za novi beg Partizanu, ponovo je ‘plus 13’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.12.18 u 19:54

U poslednjem meču 18. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je na svom terenu savladala Voždovac 2:0 (2:0) i zadržala je prednost u odnosu na drugoplasirani Radnički, a uvećala u odnosu na trećeplasirani Partizan.

Bilo je ovo veče za istoriju, jer su na stadionu ‘Rajko Mitić’ prvi put upotrebljeni grejači za travu, a četa Vladana Milojevića se potrudila da to obeleži rutinskom pobedom 2:0, golovima Lorenca Ebisilija i El Fardua Bena.

Crvena zvezda je od prvog minuta krenula ofanzivno i već u drugom minutu zapretila preko Nenada Krstičića, ali je njegov udarac završio pored gola. Crveno-beli su nastavili sa pritiskom, a novu šansu su imali u 12. minutu kada je Lorenco Ebisilio glavom spustio loptu do El Fardua Bena, ovaj je ‘podvalio’ iza leđa odbrane Voždovca do Milana Pavkova, ali je u situaciji jedan na jedan mladi golman Marko Ilić sjajno odbranio. Samo dva minuta kasnije Marko Gobeljić je sa desnog boka vratio loptu po zemlji na ‘penaltik’, ali je Veljko Simić uspeo da promaši ceo ‘fudbal’.

Pravo je čudo kako Crvena zvezda u 26. minutu nije vodila sa 1:0. Naime, prvo je Veljko Simić dobio sjajnu loptu na peterac, šutirao je glavom, ali je Ilić ponovo bio na mestu, u nastavku Lorenco Ebisilio je vratio loptu do Bena, ovaj izašao jedan na jedan sa golmanom Voždovca koji je ponovo izašao kao pobednik. Ipak, u 28. minutu spasa nije bilo, Gobeljić je ostao zaboravljen sa desne strane, dobro je centrirao, a Ebisilio je glavom loptu spustio u mrežu – 1:0.

Nije prošlo ni pet minuta, a Marko Ilić je opet loptu izvadio iz mreže. Posle duge lopte u kazneni prostor Voždovca, Milan Pavkov je razgrnuo odbranu ‘zmajeva’, glavom loptu spustio na peterac, Ben nije bio u ofsajdu i pogodio je za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena videli smo još dve šanse, prvo je Voždovac u 39. minutu zapretio posle kornera. Andrija Luković je centrirao, Miloš Mihajlov šutirao glavom, a Milan Borjan je loptu izbacio u korner. Minut kasnije je Veljko Simić pokušao sa distance, ali je Marko Ilić bio na mestu.

Drugo poluvreme počelo je u nešto sporijem ritmu, tek je Ebisilio u 55. minutu pokušao sa distance, ali bez problema za dobro raspoloženog Ilića. Nezadovoljan početokm drugog dela igre trener crveno-belih Vladan Milojević je u 60. minutu na teren poslao Gorana Čaušića i Marka Marina. Prvu ozbiljniju šansu u drugom delu imali su gosti, šutirao je Filip Stuparević, ali je Milan Borjan bio na mestu. Tempo je apsolutno pao, Crvena zvezda je držala loptu, a Voždovac je pokušavao nešto da uradi iz polukontri. Poslednjih deset minuta šansu je dobio i oporavljeni Ričmond Boaći kod crveno-belih, ali to nije promenilo očajnu sliku koju smo imali u drugih 45 minuta, posle veoma interesantnog prvog poluvremena.

CRVENA ZVEZDA – VOŽDOVAC 2:0 (2:0)
/Ebesilio 29, Ben 33/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 8.123
Sudija: Petar Piper

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Jovančić (od 61. Marin), Krstičić – Ben, Ebesilio, Simić (od 61. Čaušić) – Pavkov (od 79. Boaći).

VOŽDOVAC: Ilić – Maksimović (od 76. Mašović), Kovačević, Mihajlov, Purtić – Pavlović (od 64. Zličić), Luković – Jovanović (od 64. Duronjić), Stuparević, Ćirković – Milunović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
3 Komentara
  1. Sa pravom je Milojevic ljut zbog ocajne igre u drugom poluvremenu i umesto da pojacaju ritam u dtugom poluvremenu i postignu jos koji gol momci se samozadovoljabaju sto je losa navika i taj nad balkanski mentalitet nikako ds sebi izbiju iz glave zato nam dr evropa obja o glavu.Trebali su odigrati drugo poluveme kao protiv Napolija .

    0
    0
    Odgovori
  2. Da jeste +13,ali trenutno je +9 nad drugoplasiranim Radnickim!!!partizan ove godine nije medju prve 2 ekioe svidelo se to nekima ili ne

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter