3
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Napoli konkretniji nego u Beogradu, novi evropski poraz Zvezde – ali bez ‘gorkog ukusa’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.18 u 22:53

Šampion Srbije je pretrpeo i treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona.

Bolji je bio Napoli koji je slavio rezultatom 3:1.

Od samog starta su domaći fudbaleri zaigrali napadački, što je moglo da se isplati već u 6. miuntu kada je u stopostotnu priliku ušao Dris Mertens. Kaljehon je odlično prošao i ostavio petom loptu za Belgijanca, međutim odlično je odbranio Milan Borjan.

Ali samo pet minuta kasnije, Borjan nije mogao ništa. Posle kornera iz levog ugla, Nikola Maksimović je bio najviši u skoku. Međutim, srpski internacionalac je samo okrznuo loptu glavom, ali je ona otišla pravo na nogu Mareka Hamšika koji se bez puno problema oslobodio Marka Gobeljića i postigao vodeći gol za Napolitance.

Mogla je Crvena zvezda u 23. minutu do izjednačenja posle lepog poteza Veljka Simića. Sjajna minijatura Marka Marina koji je ‘bacio u vatru’ Simića, ovoletošnje pojačanje Zvezde je utrčalo u kazneni prostor domaćeg tima, ali je udarac ka Ospini bio slab.

Umalo je Kalidu Kulibali to kaznio već u narednoj akciji. Nakon što je sprečio napad Zvezde, defanzivac Napolija je povukao kontru svog tima, istrčao do kraja i odlično gađao glavom, ali je ponovo reagovao sjajni Borjan.

FOTO: STARSPORT

I u 34. minutu je golman reprezentacije Kanade bio na pragu da spreči sjajnu priliku domaćina, ali je Dris Mertens ipak pogodio mrežu. Ostala je rupa u odbrani zvezde nakon istrčavanja Degeneka na Fabijana, Belgijanac se odlično kretao i istrčao sam pred Borjana i uspeo da ga matira iako je golman Zvezde zakačio loptu.

Bolje je ušla Zvezda u drugo poluvreme, ali je opet i najmanju grešku kažnjavao tim Karla Anćelotija. Ponovo je egzekutor bio Mertens koji je primio pas između dvojice štopera Crvene zvezde, namestio se i sa oko 15 metara savladao Borjana.

Ali se Zvezda nije predala. Čak je i oslobođenom igrom srpski šampion dolazio do prilika, a pet minuta nakon pogotka Napolija, usledio je gol Zvezde. Gotovo sve zasluge idu Marku Marinu koji je majstorski uposlio Bena, a špic Komora takođe lepim udarcem postigao pogodak.

NAPOLI – CRVENA ZVEZDA 3:1
(Hamšik 11, Mertens 33, 52 – Ben 57)

Stadion: San Paolo
Gledalaca: 42.000
Sudija: Hesus Hil Mansano (Španija)

NAPOLI (4-3-3): Ospina – Maksimović, Albiol (od 46. Hisaj), Kulibali, Rui – Hamšik, Alan, Ruiz – Kaljehon, Mertens, Insinje (od 77. Zjelinski).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Srnić (od 64. Jovančić), Krstičić – Ben, Marin, Simić (od 77. Ebisilio) – Stojiljković (od 46. Joveljić).

LIGA ŠAMPIONA, 5. kolo – sreda:

Grupa A:

Atletiko Madrid – Monako 2:0 (2:0)
(Badijašile 2 AG, Grizman 24)

21.00 Borusija Dortmund – Klub Briž

Grupa B:

21.00 Totenhem – Inter

21.00 PSV – Barselona

Grupa C:

Napoli – Crvena zvezda 3:1 (2:0)
(Hamšik 11, Mertens 33, 52 – Ben 57)

21.00 PSŽ – Liverpul

Grupa D:

Lokomotiva Moksva – Galatasaraj 2:0 (1:0)
(Donk 43 AG, Ignatjev 54)

21.00 Porto – Šalke

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
3 Komentara
  1. Malodušni i umišljeni kritičari -malo oladite. Zvezda i Milojević su postigli fantastičan uspeh i to svako normalan zna,to samo nevide oni koji nevole Zvezdu. Do pre dve godine Zvezda nije izmirivala dugove za struju,vodu,hranu,nije imala tim ni pojedince za koje može uzeti ni milion evra…..Imala je dug od 57MILIONA EVRA !

    0
    0
    Odgovori
  2. Ogromna razlika u kvalitetu,prvo poluvreme mačka i miš u drugom na 3:0 se opustili ,Zvezdi je mesto
    u ligi evrope,kakva crna liga šampiona

    0
    0
    Odgovori
    • Tipicno gledanje Zvezdine utakmice ocima iskompleksiranog i isfrustriranog paranoicnog navijaca Partizana.
      Napoliju je jako bitna gol razlika.
      Sada izgube u Liverpulu 2:0 i PSG dobije u Beogradu i treci su u grupi.
      Ali kompleksi ubijaju realnu sliku.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter